Veselá plnená bábovka
Jemný, pestrý, chutný zákusok.
recept,fotorecept,čokoláda,džem ríbezľový,Bábovky,Veľkonočné
Bábovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 4 | polievkové lyžice | |
cukrárenské zdobenie - pestré | - | ||
džem ríbezľový | 3 | polievkové lyžice | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ | balíčka | |
maslo | 100 | gramov | |
maslo | - | ||
mlieko polotučné 1,5% | 50 | mililitrov | |
múka polohrubá | 4 | polievkové lyžice | |
múka polohrubá | - | ||
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
voda | 4 | polievkové lyžice | |
čokoláda | 75 | gramov |
Recept
1. Bábovka
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 4 polievkové lyžice • voda 4 polievkové lyžice
Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom a vodou.
2.
múka polohrubá 4 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
K vajíčkam vmiešame múku s kypriacim práškom.
4.
Forma na bábovku ø 22 cm
Cesto vylejeme do menšej bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Bábovku upečieme v rozohriatej rúre na 180°C 30-40 minút.
5. Čokoládový krém
čokoláda 75 gramov • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov
Čokoládu rozpustíme v mlieku vo vodnom kúpeli.
8. Plnenie bábovky
džem ríbezľový 3 polievkové lyžice
Bábovku prekrojíme na tri vrstvy. Na spodnú vrstvu rozotrieme lekvár a položíme na neho strednú vrstvu.
9.
Na strednú vrstvu nanesieme polovicu krému.
10.
Položíme poslednú vrstvu a celú bábovku potrieme druhou polovicou krému.
12.
Dobrú chuť!