Veselá plnená bábovka

Jemný, pestrý, chutný zákusok.
recept,fotorecept,čokoláda,džem ríbezľový,Bábovky,Veľkonočné
Bábovky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 4 156 | polievkové lyžice kcal | |
cukrárenské zdobenie - pestré | 0 ?? | kcal | |
džem ríbezľový | 3 ?? | polievkové lyžice kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | ½ ?? | balíčka kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
maslo | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 50 24 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 4 214 | polievkové lyžice kcal | |
múka polohrubá | 0 ?? | kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 6 342 | kusov kcal | |
voda | 4 133 | polievkové lyžice kcal | |
čokoláda | 75 385 | gramov kcal |
Recept
1. Bábovka
vaječný žĺtok 4 kusy • cukor práškový 4 polievkové lyžice • voda 4 polievkové lyžice
Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom a vodou.

2.
múka polohrubá 4 polievkové lyžice • kypriaci prášok do pečiva ½ balíčka
K vajíčkam vmiešame múku s kypriacim práškom.


4.
Forma na bábovku ø 22 cm
Cesto vylejeme do menšej bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Bábovku upečieme v rozohriatej rúre na 180°C 30-40 minút.

5. Čokoládový krém
čokoláda 75 gramov • mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov
Čokoládu rozpustíme v mlieku vo vodnom kúpeli.



8. Plnenie bábovky
džem ríbezľový 3 polievkové lyžice
Bábovku prekrojíme na tri vrstvy. Na spodnú vrstvu rozotrieme lekvár a položíme na neho strednú vrstvu.

9.
Na strednú vrstvu nanesieme polovicu krému.

10.
Položíme poslednú vrstvu a celú bábovku potrieme druhou polovicou krému.


12.

Dobrú chuť!