svetvomne.sk

Veselá plnená bábovka

     

Jemný, pestrý, chutný zákusok.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 15 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:    

 

 
 
Cukor práškový4polievkové lyžice
Cukrárenské zdobenie - pestré
Džem ríbezľový3polievkové lyžice
Kypriaci prášok do pečiva½balíčka
Maslo100gramov
Maslo
Mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
Múka polohrubá4polievkové lyžice
Múka polohrubá
Vaječný bielok4kusy
Vaječný žĺtok6kusov
Voda4polievkové lyžice
Čokoláda75gramov

1. Bábovka

vaječný žĺtok 4 ks  cukor práškový 4 PL  voda 4 PL

Vaječné žĺtka vymiešame s cukrom a vodou.

Bábovka

2. 

múka polohrubá 4 PL  kypriaci prášok do pečiva ½ bal

K vajíčkam vmiešame múku s kypriacim práškom.

3. 

vaječný bielok 4 ks

Pridáme tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

4. 

maslo  múka polohrubá

Cesto vylejeme do menšej bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Bábovku upečieme v rozohriatej rúre na 180°C 30-40 minút.

5. Čokoládový krém

čokoláda 75 g  mlieko polotučné 1,5% 50 ml

Čokoládu rozpustíme v mlieku vo vodnom kúpeli.

Čokoládový krém

6. 

vaječný žĺtok 2 ks

Vmiešame žĺtka a čokoládovú masu prevaríme. Necháme vychladnúť.

7. 

maslo 100 g

Maslo nakrájame, necháme zmäknúť a dopenista ho vyšľaháme s čokoládovou masou.

8. Plnenie bábovky

džem ríbezľový 3 PL

Bábovku prekrojíme na tri vrstvy. Na spodnú vrstvu rozotrieme lekvár a položíme na neho strednú vrstvu.

Plnenie bábovky

9. 

Na strednú vrstvu nanesieme polovicu krému.

10. 

Položíme poslednú vrstvu a celú bábovku potrieme druhou polovicou krému.

11. 

cukrárenské zdobenie - pestré

Krém posypeme pestrým cukrárenským zdobením.

12. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť