RECEPTY

Tradičné vianočné pečivo

Tradičné vianočné pečivo

Maslové lepené pečivo máčané v čokoláde.

recept,fotorecept,škrob zemiakový,múka hladká,múka hladká,džem ríbezľový,Suché pečivo,Vianočné recepty

Suché pečivo

Kuchtil

Počet porcií

25

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový100gramov
džem ríbezľový-
maslo100gramov
múka hladká160gramov
múka hladká-
smotana na šľahanie (30-33% tuku)50mililitrov
soľ1štipka
vajce slepačie1kus
čokoláda na varenie 55%75gramov
škrob zemiakový120gramov

 

Recept

1. 

maslo 100 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

2. 

vajce slepačie 1 kus

Vmiešame vajíčko,...

3. 

škrob zemiakový 120 gramov  múka hladká 160 gramov  soľ 1 štipka

...zemiakový škrob (môžeme použiť aj kukuričný), múku a štipku soli.

4. 

Vypracujeme cesto.

5. 

Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade hodinu odpočívať.

6. 

múka hladká

Vykrajovacia formička Obdĺžnik 3 x 6 cm

Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Vykrajujeme malé obdĺžniky ozdobnou formićkou, prípadne môžeme cesto na potrebnú veľkosť nakrájať.

7. 

Vykrojené obdĺžniky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Každý obdĺžnik na jednej strane stlačíme vidličkou

8. 

Pečieme 8 min. pri teplote 180°C.

9. 

džem ríbezľový

Polovicu z upečených koláčikov potrieme džemom...

10. 

...a zlepíme s druhou polovicou

11. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 50 mililitrov  čokoláda na varenie 55% 75 gramov

Vo vodnom kúpeli zohrejeme smotanu a rozpustíme v nej čokoládu.

12. 

Koáčiky do polovice máčame v čkoláde...

13. 

..a necháme v chlade stuhnúť na mriežke.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť