Medové mafiny so slivkami

Veľmi chutné, jemné a šťavnaté mafiny, bez cukru a vajec.
recept,fotorecept,med,slivky sušené,Mafiny
Mafiny
Kategórie
Mafiny ›Ingrediencie
Ingrediencie
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 6 0 | gramov kcal | |
jogurt biely 3,5% tuku | 300 210 | gramov kcal | |
maslo | 100 734 | gramov kcal | |
med | 150 492 | gramov kcal | |
múka polohrubá | 225 801 | gramov kcal | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 75 255 | gramov kcal | |
pomarančová šťava | 100 45 | mililitrov kcal | |
slivky sušené | 12 ?? | kusov kcal |
Recept
2.
múka polohrubá 225 gramov • múka špaldová celozrnná polohrubá 75 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 6 gramov
Obe múky premiešame so zarovnanou čajovou lyžičkou sódy bikarbóny (prípadne kypriaceho prášku).

3.
pomarančová šťava 100 mililitrov • jogurt biely 3,5% tuku 300 gramov
Odšťavíme pomaranč a získanú šťavu zmiešame s jogurtom.


5.
Do tekutej zmesi primiešame múku.

6.
Cesto rozdelíme do mafinovej formy vyloženej papierovými mafinovými košíčkami.

7.
Do každej mafinky zatlačíme slivku.

8.
Pečieme 25 min. pri teplote 190°C.

9.
Necháme dobre vychladiť. Pred podávaním môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom, ale to už nebudú mafiny bez cukru :)

Dobrú chuť!