Medové mafiny so slivkami
Veľmi chutné, jemné a šťavnaté mafiny, bez cukru a vajec.
recept,fotorecept,med,slivky sušené,Mafiny
Mafiny
Kategórie
Mafiny ›
Ingrediencie
Ingrediencie
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 6 | gramov | |
jogurt biely 3,5% tuku | 300 | gramov | |
maslo | 100 | gramov | |
med | 150 | gramov | |
múka polohrubá | 225 | gramov | |
múka špaldová celozrnná polohrubá | 75 | gramov | |
pomarančová šťava | 100 | mililitrov | |
slivky sušené | 12 | kusov |
Recept
2.
múka polohrubá 225 gramov • múka špaldová celozrnná polohrubá 75 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 6 gramov
Obe múky premiešame so zarovnanou čajovou lyžičkou sódy bikarbóny (prípadne kypriaceho prášku).
3.
pomarančová šťava 100 mililitrov • jogurt biely 3,5% tuku 300 gramov
Odšťavíme pomaranč a získanú šťavu zmiešame s jogurtom.
5.
Do tekutej zmesi primiešame múku.
6.
Cesto rozdelíme do mafinovej formy vyloženej papierovými mafinovými košíčkami.
7.
Do každej mafinky zatlačíme slivku.
8.
Pečieme 25 min. pri teplote 190°C.
9.
Necháme dobre vychladiť. Pred podávaním môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom, ale to už nebudú mafiny bez cukru :)
Dobrú chuť!