svetvomne.sk

Medové mafiny so slivkami

     

Veľmi chutné, jemné a šťavnaté mafiny, bez cukru a vajec.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

maslo 100 g  med 150 g

Rozpustíme maslo a vymiešame s medom.

2. 

múka polohrubá 225 g  múka špaldová celozrnná polohrubá 75 g  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 6 g

Obe múky premiešame so zarovnanou čajovou lyžičkou sódy bikarbóny (prípadne kypriaceho prášku).

3. 

pomarančová šťava 100 ml  jogurt biely 3,5% tuku 300 g

Odšťavíme pomaranč a získanú šťavu zmiešame s jogurtom.

4. 

slivky sušené 12 ks

Maslo s medom zmiešame s jogurtom. Pripravíme si a umyjeme sušené slivky.

5. 

Do tekutej zmesi primiešame múku.

6. 

Cesto rozdelíme do mafinovej formy vyloženej papierovými mafinovými košíčkami.

7. 

Do každej mafinky zatlačíme slivku.

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 190°C.

9. 

Necháme dobre vychladiť. Pred podávaním môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom, ale to už nebudú mafiny bez cukru :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť