svetvomne.sk

Medové mafiny so slivkami

    

Veľmi chutné, jemné a šťavnaté mafiny, bez cukru a vajec.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

maslo 100 gramov  med 150 gramov

Rozpustíme maslo a vymiešame s medom.

2. 

múka polohrubá 225 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 75 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 6 gramov

Obe múky premiešame so zarovnanou čajovou lyžičkou sódy bikarbóny (prípadne kypriaceho prášku).

3. 

pomarančová šťava 100 mililitrov  jogurt biely 3,5% tuku 300 gramov

Odšťavíme pomaranč a získanú šťavu zmiešame s jogurtom.

4. 

slivky sušené 12 kusov

Maslo s medom zmiešame s jogurtom. Pripravíme si a umyjeme sušené slivky.

5. 

Do tekutej zmesi primiešame múku.

6. 

Cesto rozdelíme do mafinovej formy vyloženej papierovými mafinovými košíčkami.

7. 

Do každej mafinky zatlačíme slivku.

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 190°C.

9. 

Necháme dobre vychladiť. Pred podávaním môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom, ale to už nebudú mafiny bez cukru :)

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť