RECEPTY

Medové mafiny so slivkami

Medové mafiny so slivkami

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Veľmi chutné, jemné a šťavnaté mafiny, bez cukru a vajec.

recept,fotorecept,med,slivky sušené,Mafiny

Mafiny

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Mafiny  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

jedlá sóda (sóda bikarbóna)6gramov
jogurt biely 3,5% tuku300gramov
maslo100gramov
med150gramov
múka polohrubá225gramov
múka špaldová celozrnná polohrubá75gramov
pomarančová šťava100mililitrov
slivky sušené12kusov

 

Recept

1. 

maslo 100 gramov  med 150 gramov

Rozpustíme maslo a vymiešame s medom.

Rozpustíme maslo a vymiešame s medom....

2. 

múka polohrubá 225 gramov  múka špaldová celozrnná polohrubá 75 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 6 gramov

Obe múky premiešame so zarovnanou čajovou lyžičkou sódy bikarbóny (prípadne kypriaceho prášku).

Obe múky premiešame so zarovnanou čajovou...

3. 

pomarančová šťava 100 mililitrov  jogurt biely 3,5% tuku 300 gramov

Odšťavíme pomaranč a získanú šťavu zmiešame s jogurtom.

Odšťavíme pomaranč a získanú šťavu...

4. 

slivky sušené 12 kusov

Maslo s medom zmiešame s jogurtom. Pripravíme si a umyjeme sušené slivky.

Maslo s medom zmiešame s jogurtom. Pripravíme si...

5. 

Do tekutej zmesi primiešame múku.

Do tekutej zmesi primiešame múku....

6. 

Cesto rozdelíme do mafinovej formy vyloženej papierovými mafinovými košíčkami.

Cesto rozdelíme do mafinovej formy vyloženej...

7. 

Do každej mafinky zatlačíme slivku.

Do každej mafinky zatlačíme slivku....

8. 

Pečieme 25 min. pri teplote 190°C.

Pečieme 25 min. pri teplote 190°C....

9. 

Necháme dobre vychladiť. Pred podávaním môžeme posypať preosiatym práškovým cukrom, ale to už nebudú mafiny bez cukru :)

Necháme dobre vychladiť. Pred podávaním...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť