Mafiny s hroznom a slivkami

Mäkučké mafiny s hroznom a sušenými slivkami potešia každé dieťa i dospelých.
recept,fotorecept,hrozno modré,slivky sušené,Mafiny
Mafiny
Kategórie
Mafiny ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 201 | gramov kcal | |
hrozno modré | 200 ?? | gramov kcal | |
kakao - prášok | 40 123 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 4 | čajová lyžička kcal | |
mlieko acidofilné 3,6% | 300 ?? | mililitrov kcal | |
múka hladká | 200 694 | gramov kcal | |
olej repkový | 80 720 | gramov kcal | |
slivky sušené | 50 136 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • kakao - prášok 40 gramov
Spolu zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao.

2.
olej repkový 80 gramov • mlieko acidofilné 3,6% 300 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • cukor kryštálový 50 gramov
Vo väčšej miske vymiešame vajce spolu s olejom a acidofilným mliekom. Pridáme cukor.

3.
hrozno modré 200 gramov • slivky sušené 50 gramov
Do tekutej zmesi postupne zapracujeme sypkú zmes. Do cesta jemne zapracujeme odkôstkované hrozno a nadrobno nakrájané sušené slivky.

4.
Cesto podávame do košíkov na mafiny. Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200°C.

Dobrú chuť!