Mafiny s hroznom a slivkami
Mäkučké mafiny s hroznom a sušenými slivkami potešia každé dieťa i dospelých.
recept,fotorecept,hrozno modré,slivky sušené,Mafiny
Mafiny
Kategórie
Mafiny
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 50 | gramov | |
hrozno modré | 200 | gramov | |
kakao - prášok | 40 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 1 | čajová lyžička | |
mlieko acidofilné 3,6% | 300 | mililitrov | |
múka hladká | 200 | gramov | |
olej repkový | 80 | gramov | |
slivky sušené | 50 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
1.
múka hladká 200 gramov • kypriaci prášok do pečiva 1 čajová lyžička • kakao - prášok 40 gramov
Spolu zmiešame múku, prášok do pečiva a kakao.
2.
olej repkový 80 gramov • mlieko acidofilné 3,6% 300 mililitrov • vajce slepačie 1 kus • cukor kryštálový 50 gramov
Vo väčšej miske vymiešame vajce spolu s olejom a acidofilným mliekom. Pridáme cukor.
3.
hrozno modré 200 gramov • slivky sušené 50 gramov
Do tekutej zmesi postupne zapracujeme sypkú zmes. Do cesta jemne zapracujeme odkôstkované hrozno a nadrobno nakrájané sušené slivky.
4.
Cesto podávame do košíkov na mafiny. Pečieme 20 minút v rúre vyhriatej na 200°C.
Dobrú chuť!