Hruškové mafiny

Šťavnaté mafiny plné chutných hrušiek.
recept,fotorecept,mlieko acidofilné 3,6%,hrušky,Mafiny
Mafiny
Kategórie
Mafiny ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 100 402 | gramov kcal | |
hrušky | 400 264 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | ½ ?? | čajovej lyžičky kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
mlieko acidofilné 3,6% | 250 ?? | mililitrov kcal | |
múka hladká | 270 937 | gramov kcal | |
olej slnečnicový | 80 720 | mililitrov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
škorica mletá | 2 25 | čajové lyžičky kcal |
Recept
1.
vajce slepačie 1 kus • cukor kryštálový 100 gramov • olej slnečnicový 80 mililitrov • mlieko acidofilné 3,6% 250 mililitrov
Vajce vyšľaháme spolu s cukrom, olejom a acidofilným mliekom.

2.
múka hladká 270 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky • škorica mletá 2 čajové lyžičky
V mise zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme sódu bikarbónu a škoricu.


4.
Do vyšľahanej zmesi vmiešame múčnu zmes.

5.
Pridáme nakrájané hrušky a premiešame.

6.
Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. Cesto rozdelíme do košíčkov.

7.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť!