RECEPTY

Hruškové mafiny

Hruškové mafiny

Šťavnaté mafiny plné chutných hrušiek.

recept,fotorecept,mlieko acidofilné 3,6%,hrušky,Mafiny

Mafiny

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Kategórie

Mafiny  

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový100gramov
hrušky400gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)½čajovej lyžičky
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
mlieko acidofilné 3,6%250mililitrov
múka hladká270gramov
olej slnečnicový80mililitrov
vajce slepačie1kus
škorica mletá2čajové lyžičky

 

Recept

1. 

vajce slepačie 1 kus  cukor kryštálový 100 gramov  olej slnečnicový 80 mililitrov  mlieko acidofilné 3,6% 250 mililitrov

Vajce vyšľaháme spolu s cukrom, olejom a acidofilným mliekom.

2. 

múka hladká 270 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  jedlá sóda (sóda bikarbóna) ½ čajovej lyžičky  škorica mletá 2 čajové lyžičky

V mise zmiešame múku s práškom do pečiva. Pridáme sódu bikarbónu a škoricu.

3. 

hrušky 400 gramov

Hrušky očistíme a nadrobno nakrájame.

4. 

Do vyšľahanej zmesi vmiešame múčnu zmes.

5. 

Pridáme nakrájané hrušky a premiešame.

6. 

Plech na mafiny vyložíme papierovými košíčkami. Cesto rozdelíme do košíčkov.

7. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies