svetvomne.sk

Jablká v lístkovom ceste (v župane).

    

Jabĺčko, orechy a med ukryté v chrumkavom lístkovom ceste. Podávame vychladené. Veľmi chutné sú s kopčekom vanilkovej zmrzliny.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesto lístkové500gramov
citrónová šťava-
cukor vanilkový3čajové lyžičky
cukor škoricový3čajové lyžičky
jablká1500gramov
maslo6čajových lyžičiek
med6polievkových lyžíc
orechy vlašské100gramov
vajce slepačie1kus

1. Príprava jabĺk

jablká 1500 gramov  citrónová šťava

Jablká - 6 kusov, ošúpeme a vykrojíme opatrne jadrovník. Pokvapkáme ich šťavou z citróna.

Príprava jabĺk

2. Príprava orechov na plnenie

orechy vlašské 100 gramov

Orechy nadrobno nasekáme.

Príprava orechov na plnenie

3. 

cesto lístkové 500 gramov  cukor vanilkový 3 čajové lyžičky  cukor škoricový 3 čajové lyžičky

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 milimetre. Rozdelíme ho na 6 rovnakých dielov. Do stredu každého dielu položíme jablko. Jablká posypeme vanilkovým a škoricovým cukrom. Do vykrojeného jaderníka nasypeme orechy.

4. 

med 6 polievkových lyžíc  maslo 6 čajových lyžičiek

Na orechy nalejeme jednu lyžicu medu. Na vrch položíme kúsok masla. Rohy cesta spojíme tak, aby bolo jablko zabalené.

5. 

vajce slepačie 1 kus

Batôžky jabĺk poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a na niekoľkých miestach cesto prepichneme vidličkou.

6. Pečenie

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C približne 25 minút do zlatista. Upečené posypeme práškovým cukrom.

Pečenie

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť