svetvomne.sk

Tvarohovo-jablkový závin

     

Rýchly koláčik na nedeľné popoludnie, z lístkového cesta, obľúbených jabĺk a tvarohu.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

vysoká

 

Kategórie:    

 

 
 
Cesto lístkové275gramov
Cukor práškový
Cukor trstinový50gramov
Hrozienka50gramov
Jablká350gramov
Mandle mleté2polievkové lyžice
Piškóty50gramov
Tvaroh jemný mäkký250gramov
Vajce slepačie1kus
Škrob kukuričný5gramov

1. 

tvaroh jemný mäkký 250 g  cukor trstinový 50 g  hrozienka 50 g  škrob kukuričný 5 g

Hrozienka na chvíľu namočíme do vody, scedíme a zmiešame s tvarohom, cukrom a čajovou lyžičkou kukuričného škrobu.

2. 

jablká 350 g

Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame.

3. 

piškóty 50 g

Piškóty najemno podrvíme.

4. 

cesto lístkové 275 g

Cesto zvinuté na papieri rozvinieme. Rozložíme ľahko vyžmýkané jablká, asi 1,5 cm od okrajov.

5. 

Posypeme drvenými piškótami.

6. 

Na jednu polovicu, po dĺžke, rovnomerne rozložíme tvarohovú plnku.

7. 

vajce slepačie 1 ks

Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.

8. 

Cesto, aj s papierom, preložíme na polovicu.

9. 

Preložíme na plech a papier zvrchu koláča zložíme na plech (môžeme aj odstrihnúť, odrezať). Okraje koláča pozatláčame, celý natrieme vajíčkom a popicháme vidličkou.

10. 

mandle mleté 2 PL

Posypeme mletými mandľami (alebo orechmi).

11. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

12. 

cukor práškový

Upečený závin posypeme preosiatym práškovým cukrom a necháme vychladnúť.

13. 

Nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť