RECEPTY

Tvarohovo-jablkový závin

Tvarohovo-jablkový závin

Rýchly koláčik na nedeľné popoludnie, z lístkového cesta, obľúbených jabĺk a tvarohu.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,jablká,Štrúdle

Štrúdle

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesto lístkové275gramov
cukor práškový-
cukor trstinový50gramov
hrozienka50gramov
jablká350gramov
mandle mleté2polievkové lyžice
piškóty50gramov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie1kus
škrob kukuričný5gramov

 

Recept

1. 

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  cukor trstinový 50 gramov  hrozienka 50 gramov  škrob kukuričný 5 gramov

Hrozienka na chvíľu namočíme do vody, scedíme a zmiešame s tvarohom, cukrom a čajovou lyžičkou kukuričného škrobu.

2. 

jablká 350 gramov

Jablká ošúpeme a nahrubo nastrúhame.

3. 

piškóty 50 gramov

Piškóty najemno podrvíme.

4. 

cesto lístkové 275 gramov

Cesto zvinuté na papieri rozvinieme. Rozložíme ľahko vyžmýkané jablká, asi 1,5 cm od okrajov.

5. 

Posypeme drvenými piškótami.

6. 

Na jednu polovicu, po dĺžke, rovnomerne rozložíme tvarohovú plnku.

7. 

vajce slepačie 1 kus

Okraje potrieme rozšľahaným vajíčkom.

8. 

Cesto, aj s papierom, preložíme na polovicu.

9. 

Preložíme na plech a papier zvrchu koláča zložíme na plech (môžeme aj odstrihnúť, odrezať). Okraje koláča pozatláčame, celý natrieme vajíčkom a popicháme vidličkou.

10. 

mandle mleté 2 polievkové lyžice

Posypeme mletými mandľami (alebo orechmi).

11. 

Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.

12. 

cukor práškový

Upečený závin posypeme preosiatym práškovým cukrom a necháme vychladnúť.

13. 

Nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies