Tvarohovo-jablkový závin
Rýchly koláčik na nedeľné popoludnie, z lístkového cesta, obľúbených jabĺk a tvarohu.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,jablká,Štrúdle,Sezónne recepty
Štrúdle
Kategórie
Štrúdle › Sezónne recepty › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesto lístkové | 275 | gramov | |
cukor práškový | - | ||
cukor trstinový | 50 | gramov | |
hrozienka | 50 | gramov | |
jablká | 350 | gramov | |
mandle mleté | 2 | polievkové lyžice | |
piškóty | 50 | gramov | |
tvaroh jemný mäkký | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
škrob kukuričný | 5 | gramov |
Recept
1.
tvaroh jemný mäkký 250 gramov • cukor trstinový 50 gramov • hrozienka 50 gramov • škrob kukuričný 5 gramov
Hrozienka na chvíľu namočíme do vody, scedíme a zmiešame s tvarohom, cukrom a čajovou lyžičkou kukuričného škrobu.
4.
cesto lístkové 275 gramov
Cesto zvinuté na papieri rozvinieme. Rozložíme ľahko vyžmýkané jablká, asi 1,5 cm od okrajov.
5.
Posypeme drvenými piškótami.
6.
Na jednu polovicu, po dĺžke, rovnomerne rozložíme tvarohovú plnku.
8.
Cesto, aj s papierom, preložíme na polovicu.
9.
Preložíme na plech a papier zvrchu koláča zložíme na plech (môžeme aj odstrihnúť, odrezať). Okraje koláča pozatláčame, celý natrieme vajíčkom a popicháme vidličkou.
11.
Pečieme 25 min. pri teplote 180°C.
13.
Nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!