Stracciatella tvarohovo ryžové rezy

Nepečený krémový dezert.
recept,fotorecept,mlieko plnotučné 3,5%,mlieko plnotučné 3,5%,ryža guľatozrnná,tvaroh jemný 20% tuku,čokoláda,Zákusky,Nepečené
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 125 503 | gramov kcal | |
cukor práškový | 75 291 | gramov kcal | |
cukrárenské zdobenie - čokoládové | 100 ?? | gramov kcal | |
cukrárenské zdobenie - čokoládové | 0 ?? | kcal | |
maslo | 125 918 | gramov kcal | |
mlieko plnotučné 3,5% | 800 512 | mililitrov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 40 ?? | gramov kcal | |
ryža guľatozrnná | 260 897 | gramov kcal | |
tvaroh jemný 20% tuku | 500 490 | gramov kcal | |
voda | 500 1105 | mililitrov kcal | |
čokoláda | 100 513 | gramov kcal |
Recept
1.
mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov • voda 500 mililitrov • cukor kryštálový 100 gramov • ryža guľatozrnná 260 gramov
Mlieko zmiešame s vodou, cukrom a pridáme premytú ryžu. Uvaríme hustú kašu.

2.
mlieko plnotučné 3,5% 300 mililitrov • cukor kryštálový 25 gramov • puding vanilkový - prášok 40 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme vo vodnom kúpeli, v studenej vode vychladnúť na izbovú teplotu.



5.
...a vychladený puding.

6.
cukrárenské zdobenie - čokoládové 100 gramov
Do dobre vymiešaného krému prisypeme čokoládové cukrárenské zdobenie.

7.
Formu (35x15cm) vystelieme alobalom a na dno rozotrieme tvarohový krém.


9.
Čokoládovú ryžu necháme vychladnúť vo vodnom kúpeli v studenej vode. Vodu viac krát vymeníme, aby nám ryža rýchlejšie chladla.

10.
Ryžu navrstvíme na tvarohovú plnku. Prikryjeme alobalom a necháme 24 hodín tuhnúť v chlade.

11.
Pre podávaním dezert vyklopíme a odstránime alobal.


13.
Pokrájame na tortové - trojuholníkové rezy. Počet porcií si volíme veľkosťou trojuholníkov.

14.
Jednotlivé porcie podoberieme širokou lopatkou a servírujeme.

Dobrú chuť!