Krémový orechový zákusok

"Murín v košeli", ako je u nás tento koláčik tradične nazývaný, je úžasne dobrý zákusok! Oblíž prst sa môže schovať, po tomto si všetky prsty oblížete!
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,maslo,Zákusky
Zákusky
Kuchtil
Počet porcií
20
Hmotnosť porcie
68 g
Energia porcie
221 kcal
Čas prípravy
40 min.
Náročnosť
stredná
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 320 1242 | gramov kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 6 | gramov kcal | |
maslo | 200 1468 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 96 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 20 70 | gramov kcal | |
múka hrubá | 100 349 | gramov kcal | |
orechy vlašské mleté | 80 540 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
vaječný bielok | 4 68 | kusy kcal | |
vaječný žĺtok | 4 228 | kusy kcal |
Recept

2.
múka hrubá 100 gramov • orechy vlašské mleté 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
Pridáme múku, prášok do pečiva a orechy. Všetko spolu prešľaháme.

3.
Plech na pečenie 32 cm x 22 cm
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

5.
maslo 200 gramov • cukor práškový 150 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

6.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • vaječný žĺtok 4 kusy • múka hladká 20 gramov
V mlieku rozmiešame žĺtka a múku. Uvaríme puding.

7.
Puding necháme vychladnúť.

8.
Do pudingu pridáme maslový krém, všetko spolu dobre prešľaháme.

9.
cukor práškový 130 gramov • vaječný bielok 4 kusy
Bielka spolu s cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Vychladíme.

10.
Na vychladený korpus natrieme maslový krém a na to sneh.

11.
Zákusok posypeme mletými orechami.

Dobrú chuť!