svetvomne.sk

Krémový orechový zákusok

    

"Murín v košeli", ako je u nás tento koláčik tradične nazývaný, je úžasne dobrý zákusok! Oblíž prst sa môže schovať, po tomto si všetky prsty oblížete!

Kuchtil

Počet porcií

20

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 

1. 

vajce slepačie 4 kusy  cukor práškový 40 gramov

Vajcia vyšľaháme spolu s cukrom.

2. 

múka hrubá 100 gramov  orechy vlašské mleté 80 gramov  kypriaci prášok do pečiva 8 gramov

Pridáme múku, prášok do pečiva a orechy. Všetko spolu prešľaháme.

3. 

Plech na pečenie 32 cm x 22 cm

Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4. 

Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.

5. 

maslo 200 gramov  cukor práškový 150 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.

6. 

mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov  vaječný žĺtok 4 kusy  múka hladká 20 gramov

V mlieku rozmiešame žĺtka a múku. Uvaríme puding.

7. 

Puding necháme vychladnúť.

8. 

Do pudingu pridáme maslový krém, všetko spolu dobre prešľaháme.

9. 

cukor práškový 130 gramov  vaječný bielok 4 kusy

Bielka spolu s cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Vychladíme.

10. 

Na vychladený korpus natrieme maslový krém a  na to sneh.

11. 

Zákusok posypeme mletými orechami.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť