Krémový orechový zákusok
"Murín v košeli", ako je u nás tento koláčik tradične nazývaný, je úžasne dobrý zákusok! Oblíž prst sa môže schovať, po tomto si všetky prsty oblížete!
recept,fotorecept,orechy vlašské mleté,maslo,Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 320 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 8 | gramov | |
maslo | 200 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 200 | mililitrov | |
múka hladká | 20 | gramov | |
múka hrubá | 100 | gramov | |
orechy vlašské mleté | 80 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
vaječný bielok | 4 | kusy | |
vaječný žĺtok | 4 | kusy |
Recept
2.
múka hrubá 100 gramov • orechy vlašské mleté 80 gramov • kypriaci prášok do pečiva 8 gramov
Pridáme múku, prášok do pečiva a orechy. Všetko spolu prešľaháme.
3.
Plech na pečenie 32 cm x 22 cm
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
4.
Pečieme 10 min. pri teplote 180°C.
5.
maslo 200 gramov • cukor práškový 150 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme dohladka s cukrom.
6.
mlieko polotučné 1,5% 200 mililitrov • vaječný žĺtok 4 kusy • múka hladká 20 gramov
V mlieku rozmiešame žĺtka a múku. Uvaríme puding.
7.
Puding necháme vychladnúť.
8.
Do pudingu pridáme maslový krém, všetko spolu dobre prešľaháme.
9.
cukor práškový 130 gramov • vaječný bielok 4 kusy
Bielka spolu s cukrom vyšľaháme nad parou na tuhý sneh. Vychladíme.
10.
Na vychladený korpus natrieme maslový krém a na to sneh.
11.
Zákusok posypeme mletými orechami.
Dobrú chuť!