Stejky z bravčovej panenky
Jednoduchý overený postup na prípravu chutného stejku z jemnej bravčovej panenskej sviečkovice. Panvicu môžete s radosťou nahradiť záhradným grilom.
recept,fotorecept,bravčová panenka,Bravčové mäso,Recepty na gril,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Recept
1.
bravčová panenka 1 kilogram
Panenku rozkrojíme na jednotlivé porcie. Z úzkej časti, ktorá nemá rovnomernú hrúbku, môžeme spraviť medajlóniky, ktoré sa pečú kratšie.
2.
olej olivový • soľ • korenie čierne mleté
Stejky si potrieme olejom, osolíme a okoreníme. Korenie a soľ prstami jemne vmasírujeme do povrchu.
3.
Na rozpálenej panvici opečieme zo všetkých strán. Obraciame po minúte a celkové doba závisí od hrúbky mäsa a požadovaného prepečenia. Odporúčame 4-6 minút.
Dobrú chuť!