Pečené marinované rebierka

Labužnícka marináda a kvalitné mäsko je základom pre túto lahôdku pivárov a grilmajstrov.
recept,fotorecept,bravčové rebrá,cesnak sušený,sójová omáčka,worcestrová omáčka,Bravčové mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Bravčové mäso
Kuchtil
Počet porcií
2
Hmotnosť porcie
616 g
Energia porcie
2473 kcal
Čas prípravy
1 h. 30 min.
Náročnosť
nízka
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové rebrá | 1 3500 | kilogram kcal | |
cesnak sušený | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
kečup | 2 21 | polievkové lyžice kcal | |
korenie majorán sušený | 1 11 | čajová lyžička kcal | |
olej slnečnicový | 1.5 1349 | decilitra kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
sójová omáčka | 2 42 | polievkové lyžice kcal | |
worcestrová omáčka | 2 8 | čajové lyžičky kcal |
Recept
1.
bravčové rebrá 1 kilogram • olej slnečnicový 1.5 decilitra • cesnak sušený 1 čajová lyžička • soľ ½ čajovej lyžičky • sójová omáčka 2 polievkové lyžice • worcestrová omáčka 2 čajové lyžičky • korenie majorán sušený 1 čajová lyžička • kečup 2 polievkové lyžice
Uvedené ingrediencie spolu premiešame a vo vzniknutej marináde obalíme rebierka. Obalené mäso vložíme do igelitového vrecka alebo zabalíme do fólie. Odložíme na 1-2 dni do chladničky.

2.
Marinované rebierka uvaríme na pare, podliate vodou a prikryté pokrievkou, približne hodinu do mäkka.

3.
Uvarené rebierka zapečieme v rúre na 200°C približne 20 min.

Dobrú chuť!