svetvomne.sk

Bravčové medailónky v zeleninovej omáčke

    

Bravčovina v jemnej omáčke z mrkvy, brokolice a karfiolu. Podávame s haluškami alebo knedľou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
bravčové pliecko600gramov
cesnak2strúčiky
cibuľa200gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko plnotučné 3,5%500mililitrov
múka hladká10gramov
olej olivový30mililitrov
soľ1čajová lyžička
soľ-
voda500mililitrov
zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol)700gramov

1. 

cibuľa 200 gramov  olej olivový 30 mililitrov

Cibuľu ošúpeme, nadrobno nakrájame a osmažíme na oleji.

2. 

bravčové pliecko 600 gramov

Vyššie kúsky bravčového pliecka očistíme z tuku, umyjeme a pokrájame na plátky. Mäso pridáme k cibuli a miešame kým sa zatiahne.

3. 

soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  cesnak 2 strúčiky  voda 500 mililitrov

Prisypeme soľ, korenie, pridáme pretlačené strúčiky cesnaku a prilejeme vodu. Varíme pod pokrievkou, za občasného miešania, 20 minút.

4. 

zelenina mrazená (mrkva,brokolica, karfiol) 700 gramov

Mrazenú zeleninu premyjeme pod tečúcou vodou a pridáme ju k mäsu. Premiešame a ďalej všetko spolu varíme pod pokrievkou, ďalších 20 minút.

5. 

Počas varenia sa voda v hrnci takmer vyparí. Z hrnca vyberieme mäso.

6. 

mlieko plnotučné 3,5% 500 mililitrov  múka hladká 10 gramov  soľ

Do hrnca, k zelenine, prilejeme mlieko a pridáme múku. Všetko spolu zmixujeme, vrátime na oheň a privedieme do varu. Omáčku podľa chuti dosolíme.

7. 

Do omáčky vložíme medailónky mäsa. Môžeme podávať.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť