svetvomne.sk

Tofu-mäsová fašírka

    

Chutná obmena obľúbenej plnenej fašírky. Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
bravčové pliecko700gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa150gramov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
olej olivový30mililitrov
rožok biely1kus
soľ1.5čajovej lyžičky
strúhanka-
tofu biele360gramov
vajce slepačie4kusy
voda100mililitrov

1. 

bravčové pliecko 700 gramov  cibuľa 150 gramov  cesnak 4 strúčiky

Mäso, cibuľu a cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku.

2. 

vajce slepačie 3 kusy  rožok biely 1 kus  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Vajíčka uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Rožky nakrájame nadrobno, zalejeme mliekom a necháme zmäknúť.

3. 

soľ 1.5 čajovej lyžičky  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

K rožkom pridáme zomleté ingrediencie, prisypeme soľ, korenie a rascu, dobre premiešame.

4. 

tofu biele 360 gramov  vajce slepačie 1 kus

Pridáme tofu, rozdrobíme ho a spolu s vajíčkom celú fašírkovú zmes premiešame.

5. 

strúhanka

Na väčšiu tácku rozsypeme strúhanku a fašírkovú zmes na nej vytvarujeme do tvaru oválu. Cez stred poukladáme vajíčka.

6. 

Dlhšie strany spojíme k sebe a vytvarujeme fašírku ktorú prevalením na tácke celú obalíme v strúhanke.

7. 

olej olivový 30 mililitrov  voda 100 mililitrov

Fašírku prevalíme z tácky do hlbokého pekáča, polejeme ju olejom a podlejeme vodou. Pekáč uzavrieme a pečieme vo vyhriatej rúre cca 1 hodinu pri 180°C.

8. 

Upečenú necháme vychladnúť, nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť