Tofu-mäsová fašírka
Chutná obmena obľúbenej plnenej fašírky. Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.
recept,fotorecept,bravčové pliecko,tofu biele,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Kategórie
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové pliecko | 700 | gramov | |
cesnak | 4 | strúčiky | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie rasca mletá | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
olej olivový | 30 | mililitrov | |
rožok biely | 1 | kus | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
strúhanka | - | ||
tofu biele | 360 | gramov | |
vajce slepačie | 4 | kusy | |
voda | 100 | mililitrov |
Recept
1.
bravčové pliecko 700 gramov • cibuľa 150 gramov • cesnak 4 strúčiky
Mäso, cibuľu a cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku.
2.
vajce slepačie 3 kusy • rožok biely 1 kus • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Vajíčka uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Rožky nakrájame nadrobno, zalejeme mliekom a necháme zmäknúť.
3.
soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky
K rožkom pridáme zomleté ingrediencie, prisypeme soľ, korenie a rascu, dobre premiešame.
4.
tofu biele 360 gramov • vajce slepačie 1 kus
Pridáme tofu, rozdrobíme ho a spolu s vajíčkom celú fašírkovú zmes premiešame.
5.
Na väčšiu tácku rozsypeme strúhanku a fašírkovú zmes na nej vytvarujeme do tvaru oválu. Cez stred poukladáme vajíčka.
6.
Dlhšie strany spojíme k sebe a vytvarujeme fašírku ktorú prevalením na tácke celú obalíme v strúhanke.
7.
olej olivový 30 mililitrov • voda 100 mililitrov
Fašírku prevalíme z tácky do hlbokého pekáča, polejeme ju olejom a podlejeme vodou. Pekáč uzavrieme a pečieme vo vyhriatej rúre cca 1 hodinu pri 180°C.
8.
Upečenú necháme vychladnúť, nakrájame a podávame.
Dobrú chuť!