svetvomne.sk

Tofu-mäsová fašírka

     

Chutná obmena obľúbenej plnenej fašírky. Podávame so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bravčové pliecko700gramov
Cesnak4strúčiky
Cibuľa150gramov
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
Olej olivový30mililitrov
Rožok biely1kus
Soľ1.5čajovej lyžičky
Strúhanka
Tofu biele360gramov
Vajce slepačie4kusy
Voda100mililitrov

1. 

bravčové pliecko 700 g  cibuľa 150 g  cesnak 4 strúčiky

Mäso, cibuľu a cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku.

2. 

vajce slepačie 3 ks  rožok biely 1 ks  mlieko polotučné 1,5% 100 ml

Vajíčka uvaríme na tvrdo, necháme vychladnúť a olúpeme. Rožky nakrájame nadrobno, zalejeme mliekom a necháme zmäknúť.

3. 

soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie rasca mletá ½ ČL

K rožkom pridáme zomleté ingrediencie, prisypeme soľ, korenie a rascu, dobre premiešame.

4. 

tofu biele 360 g  vajce slepačie 1 ks

Pridáme tofu, rozdrobíme ho a spolu s vajíčkom celú fašírkovú zmes premiešame.

5. 

strúhanka

Na väčšiu tácku rozsypeme strúhanku a fašírkovú zmes na nej vytvarujeme do tvaru oválu. Cez stred poukladáme vajíčka.

6. 

Dlhšie strany spojíme k sebe a vytvarujeme fašírku ktorú prevalením na tácke celú obalíme v strúhanke.

7. 

olej olivový 30 ml  voda 100 ml

Fašírku prevalíme z tácky do hlbokého pekáča, polejeme ju olejom a podlejeme vodou. Pekáč uzavrieme a pečieme vo vyhriatej rúre cca 1 hodinu pri 180°C.

8. 

Upečenú necháme vychladnúť, nakrájame a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť