Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli
Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.
recept,fotorecept,syr Hermelín,bravčové mleté mäso,slanina prerastená,Bravčové mäso,Recepty na gril
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cibuľa | 50 | gramov | |
cibuľa | - | ||
korenie grilovacie | ½ | čajovej lyžičky | |
mlieko polotučné 1,5% | 150 | mililitrov | |
paprika farebná | - | ||
rožok biely | 2 | kusy | |
slanina prerastená | 200 | gramov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
strúhanka | 50 | gramov | |
syr Hermelín | 250 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus |
Recept
3.
bravčové mleté mäso 500 gramov • soľ 1 čajová lyžička • korenie grilovacie ½ čajovej lyžičky • cibuľa 50 gramov • vajce slepačie 1 kus • strúhanka 50 gramov
K pečivu pridáme mleté mäso, soľ, grilovacie korenie, nadrobno nakrájanú cibuľu a vajíčko. Zmes dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou.
4.
slanina prerastená 200 gramov • cibuľa • paprika farebná
Slaninu nakrájame na širšie prúžky. Papriku očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a rozoberieme.
5.
K mäsu primiešame nakrájaný hermelín a zo zmesi tvarujeme guľôčky. Tie napichujeme striedavo so slaninou, paprikou a cibuľou na špajdle.
6.
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30-40 minút. Takto pripravené špízy môžeme tiež grilovať. Nekladieme ich však priamo na gril ale použijeme pod ne grilovaciu tácku, alebo alobal - syr sa čiastočne rozteká.
Dobrú chuť!