svetvomne.sk

Mäsovo-hermelínové guľôčky na špajdli

     

Podávame s pečivom a čerstvou zeleninou.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Bravčové mleté mäso500gramov
Cibuľa50gramov
Cibuľa
Korenie grilovacie½čajovej lyžičky
Mlieko polotučné 1,5%150mililitrov
Paprika farebná
Rožok biely2kusy
Slanina prerastená200gramov
Soľ1čajová lyžička
Strúhanka50gramov
Syr hermelín250gramov
Vajce slepačie1kus

1. 

rožok biely 2 ks  mlieko polotučné 1,5% 150 ml

Pečivo nakrájame a zalejeme mliekom.

2. 

syr Hermelín 250 g

Hermelíny nakrájame na malé kocky.

3. 

bravčové mleté mäso 500 g  soľ 1 ČL  korenie grilovacie ½ ČL  cibuľa 50 g  vajce slepačie 1 ks  strúhanka 50 g

K pečivu pridáme mleté mäso, soľ, grilovacie korenie, nadrobno nakrájanú cibuľu a vajíčko. Zmes dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou.

4. 

slanina prerastená 200 g  cibuľa  paprika farebná

Slaninu nakrájame na širšie prúžky. Papriku očistíme a pokrájame na kocky. Cibuľu ošúpeme, prekrojíme na štvrtiny a rozoberieme.

5. 

K mäsu primiešame nakrájaný hermelín a zo zmesi tvarujeme guľôčky. Tie napichujeme striedavo so slaninou, paprikou a cibuľou na špajdle.

6. 

Pečieme vo vyhriatej rúre asi 30-40 minút. Takto pripravené špízy môžeme tiež grilovať. Nekladieme ich však priamo na gril ale použijeme pod ne grilovaciu tácku, alebo alobal - syr sa čiastočne rozteká.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť