Bravčové hamburgery

Chutné šťavnaté bravčové hamburgery so syrom.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,syr Ementál,Bravčové mäso,Recepty na gril
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 ?? | gramov kcal | |
cibuľa | 84 37 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | 0 ?? | kcal | |
paprika kápia sterilizovaná | 65 35 | gramov kcal | |
petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
rožok biely | 1 ?? | kus kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
syr Ementál | 200 ?? | gramov kcal | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 53 7 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 1 88 | kus kcal | |
žemľa | 6 ?? | kusov kcal |
Recept
1.
paprika kápia sterilizovaná 65 gramov • uhorka sterilizovaná kyslá 53 gramov
Kápiu a kyslú uhorku nakrájame na menšie kúsky.

2.
bravčové mleté mäso 500 gramov • cibuľa 84 gramov
Do misky vložíme mleté bravčové mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

3.
petržlenová vňať • rožok biely 1 kus
Čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať, rožok nakrájame. Vložíme do mäsovej zmesi.

4.
vajce slepačie 1 kus • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté
Do mäsovej zmesi pridáme ešte vajce, spolu poriadne premiešame. Nakoniec osolíme, okoreníme. Necháme 30 minút na chladnom mieste, aby sa chute premiešali.

5.
žemľa 6 kusov • syr Ementál 200 gramov
Z mäsa tvarujeme vyššie hamburgery, ktoré potom na grile alebo na grilovacej panvici z jednej a z druhej stany cca po 3 minúty opečieme. Počas grilovania si nakrájame 6 asi 5 mm hrubých plátkov syra. Ku koncu grilovania, na gril pridáme rozpolené pečivo, aby sa jemne opieklo.

6.
Na spodnú časť žemle dáme list šalátu, zakryjeme opečeným mäsom, syrom a na kolieska nakrájanou paradajkou. Zakryjeme hornou polovicou žemle.

Dobrú chuť!