Bravčové hamburgery
Chutné šťavnaté bravčové hamburgery so syrom.
recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,syr Ementál,Bravčové mäso,Recepty na gril
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
bravčové mleté mäso | 500 | gramov | |
cibuľa | 84 | gramov | |
korenie čierne mleté | - | ||
paprika kápia sterilizovaná | 65 | gramov | |
petržlenová vňať | - | ||
rožok biely | 1 | kus | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Ementál | 200 | gramov | |
uhorka sterilizovaná kyslá | 53 | gramov | |
vajce slepačie | 1 | kus | |
žemľa | 6 | kusov |
Recept
1.
paprika kápia sterilizovaná 65 gramov • uhorka sterilizovaná kyslá 53 gramov
Kápiu a kyslú uhorku nakrájame na menšie kúsky.
2.
bravčové mleté mäso 500 gramov • cibuľa 84 gramov
Do misky vložíme mleté bravčové mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.
3.
petržlenová vňať • rožok biely 1 kus
Čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať, rožok nakrájame. Vložíme do mäsovej zmesi.
4.
vajce slepačie 1 kus • soľ 1 čajová lyžička • korenie čierne mleté
Do mäsovej zmesi pridáme ešte vajce, spolu poriadne premiešame. Nakoniec osolíme, okoreníme. Necháme 30 minút na chladnom mieste, aby sa chute premiešali.
5.
žemľa 6 kusov • syr Ementál 200 gramov
Z mäsa tvarujeme vyššie hamburgery, ktoré potom na grile alebo na grilovacej panvici z jednej a z druhej stany cca po 3 minúty opečieme. Počas grilovania si nakrájame 6 asi 5 mm hrubých plátkov syra. Ku koncu grilovania, na gril pridáme rozpolené pečivo, aby sa jemne opieklo.
6.
Na spodnú časť žemle dáme list šalátu, zakryjeme opečeným mäsom, syrom a na kolieska nakrájanou paradajkou. Zakryjeme hornou polovicou žemle.
Dobrú chuť!