RECEPTY

Bravčové hamburgery

Bravčové hamburgery

Chutné šťavnaté bravčové hamburgery so syrom.

recept,fotorecept,bravčové mleté mäso,syr Ementál,Bravčové mäso,Recepty na gril

Bravčové mäso

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bravčové mleté mäso500gramov
cibuľa84gramov
korenie čierne mleté-
paprika kápia sterilizovaná65gramov
petržlenová vňať-
rožok biely1kus
soľ1čajová lyžička
syr Ementál200gramov
uhorka sterilizovaná kyslá53gramov
vajce slepačie1kus
žemľa6kusov

 

Recept

1. 

paprika kápia sterilizovaná 65 gramov  uhorka sterilizovaná kyslá 53 gramov

Kápiu a kyslú uhorku nakrájame na menšie kúsky.

2. 

bravčové mleté mäso 500 gramov  cibuľa 84 gramov

Do misky vložíme mleté bravčové mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

3. 

petržlenová vňať  rožok biely 1 kus

Čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať, rožok nakrájame. Vložíme do mäsovej zmesi.

4. 

vajce slepačie 1 kus  soľ 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté

Do mäsovej zmesi pridáme ešte vajce, spolu poriadne premiešame. Nakoniec osolíme, okoreníme. Necháme 30 minút na chladnom mieste, aby sa chute premiešali.

5. 

žemľa 6 kusov  syr Ementál 200 gramov

Z mäsa tvarujeme vyššie hamburgery, ktoré potom na grile alebo na grilovacej panvici z jednej a z druhej stany cca po 3 minúty opečieme. Počas grilovania si nakrájame 6 asi 5 mm hrubých plátkov syra. Ku koncu grilovania, na gril pridáme rozpolené pečivo, aby sa jemne opieklo.

6. 

Na spodnú časť žemle dáme list šalátu, zakryjeme opečeným mäsom, syrom a na kolieska nakrájanou paradajkou. Zakryjeme hornou polovicou žemle.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies