svetvomne.sk

Bravčové hamburgery

Chutné šťavnaté bravčové hamburgery so syrom.

 

Počet porcií: 4

Čas prípravy: 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 

1. 

paprika kápia sterilizovaná 65 g  uhorka sterilizovaná kyslá 53 g

Kápiu a kyslú uhorku nakrájame na menšie kúsky.

2. 

mäso mleté 500 g  cibuľa 84 g

Do misky vložíme mleté bravčové mäso, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu.

3. 

petržlenová vňať  rožok biely 1 ks

Čerstvú alebo sušenú petržlenovú vňať, rožok nakrájame. Vložíme do mäsovej zmesi.

4. 

vajce slepačie 1 ks  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté

Do mäsovej zmesi pridáme ešte vajce, spolu poriadne premiešame. Nakoniec osolíme, okoreníme. Necháme 30 minút na chladnom mieste, aby sa chute premiešali.

5. 

žemľa 6 ks  syr Ementál 200 g

Z mäsa tvarujeme vyššie hamburgery, ktoré potom na grile alebo na grilovacej panvici z jednej a z druhej stany cca po 3 minúty opečieme. Počas grilovania si nakrájame 6 asi 5 mm hrubých plátkov syra. Ku koncu grilovania, na gril pridáme rozpolené pečivo, aby sa jemne opieklo.

6. 

Na spodnú časť žemle dáme list šalátu, zakryjeme opečeným mäsom, syrom a na kolieska nakrájanou paradajkou. Zakryjeme hornou polovicou žemle.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť