Hovädzí guláš so zemiakmi
Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!
recept,fotorecept,hovädzí krk,zemiaky,Hovädzie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 5 | strúčikov | |
cibuľa | 800 | gramov | |
hovädzí krk | 800 | gramov | |
korenie gulášové | 1 | čajová lyžička | |
korenie majorán sušený | 2 | čajové lyžičky | |
masť bravčová | 50 | gramov | |
paprika | 2 | kusy | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
papriková pasta - pikantná | 1 | čajová lyžička | |
paradajky sterilizované | 400 | gramov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
soľ | - | ||
voda | 1 | liter | |
voda | - | ||
zemiaky | 800 | gramov |
Recept
4.
Cibuľu za častého miešania smažíme pokiaľ skaramelizuje (asi 20-25 minút). Ak sa prichytáva môžeme ju postupne podlievať, podľa potreby, lyžicami vody.
5.
Pridáme mäso...
6.
soľ 2 čajové lyžičky • korenie gulášové 1 čajová lyžička
...a miešame, kým sa zatiahne. Prisypeme soľ, korenie...
9.
Po 3/4 hodine pridáme pripravenú papriku...
10.
paradajky sterilizované 400 gramov
...a pokrájané paradajky aj s paradajkovým pretlakom, v ktorom boli konzervované. Môžeme použiť aj čerstvé paradajky, ktoré najprv prelejeme horúcou vodou, ošúpeme a pokrájame (ak použijeme čerstvé pridáme k nim 200 ml paradajkového pretlaku). Ďalej varíme 30 minút.
12.
Pokrájané zemiaky pridáme k mäsu. Guláš ďalej varíme, pokiaľ nie je mäso aj zemiaky chutne mäkké (asi 45 minút).
13.
Celý zemiak nastrúhame na kašu.
14.
Nakoniec ním zahustíme guláš a prevaríme.
15.
korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • soľ • papriková pasta - pikantná 1 čajová lyžička
Pridáme pripravený prelisovaný cesnak, majoránku, soľ a pikantnú paprikovú pastu podľa chuti.
Dobrú chuť!