RECEPTY

Hovädzí guláš so zemiakmi

Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!

recept,fotorecept,hovädzí krk,zemiaky,Hovädzie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Hovädzie mäso

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak5strúčikov
cibuľa800gramov
hovädzí krk800gramov
korenie gulášové1čajová lyžička
korenie majorán sušený2čajové lyžičky
masť bravčová50gramov
paprika2kusy
paprika červená mletá2čajové lyžičky
papriková pasta - pikantná1čajová lyžička
paradajky sterilizované400gramov
soľ2čajové lyžičky
soľ-
voda1liter
voda-
zemiaky800gramov

 

Recept

1. 

hovädzí krk 800 gramov

Mäso umyjeme a pokrájame na kocky.

2. 

paprika 2 kusy  cesnak 5 strúčikov

Papriku a cesnak očistíme. Papriku umyjeme a pokrájame.

3. 

masť bravčová 50 gramov  cibuľa 800 gramov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

4. 

voda

Cibuľu za častého miešania smažíme pokiaľ skaramelizuje (asi 20-25 minút). Ak sa prichytáva môžeme ju postupne podlievať, podľa potreby, lyžicami vody.

5. 

Pridáme mäso...

6. 

soľ 2 čajové lyžičky  korenie gulášové 1 čajová lyžička

...a miešame, kým sa zatiahne. Prisypeme soľ, korenie...

7. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

...a papriku.

8. 

voda 1 liter

Prilejeme horúcu vodu a 45 minút varíme pod pokrievkou, za občasného premiešavania.

9. 

Po 3/4 hodine pridáme pripravenú papriku...

10. 

paradajky sterilizované 400 gramov

...a pokrájané paradajky aj s paradajkovým pretlakom, v ktorom boli konzervované. Môžeme použiť aj čerstvé paradajky, ktoré najprv prelejeme horúcou vodou, ošúpeme a pokrájame (ak použijeme čerstvé pridáme k nim 200 ml paradajkového pretlaku). Ďalej varíme 30 minút.

11. 

zemiaky 800 gramov

Zemiaky ošúpeme, jeden zemiak necháme v celku, ostatné pokrájame na kocky.

12. 

Pokrájané zemiaky pridáme k mäsu. Guláš ďalej varíme, pokiaľ nie je mäso aj zemiaky chutne mäkké (asi 45 minút).

13. 

Celý zemiak nastrúhame na kašu.

14. 

Nakoniec ním zahustíme guláš a prevaríme.

15. 

korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky  soľ  papriková pasta - pikantná 1 čajová lyžička

Pridáme pripravený prelisovaný cesnak, majoránku, soľ a pikantnú paprikovú pastu podľa chuti.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť