Hovädzí guláš so zemiakmi

Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!
recept,fotorecept,hovädzí krk,zemiaky,Hovädzie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Hovädzie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 5 27 | strúčikov kcal | |
cibuľa | 800 352 | gramov kcal | |
hovädzí krk | 800 ?? | gramov kcal | |
korenie gulášové | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
korenie majorán sušený | 2 21 | čajové lyžičky kcal | |
masť bravčová | 50 449 | gramov kcal | |
paprika | 2 ?? | kusy kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
papriková pasta - pikantná | 1 ?? | čajová lyžička kcal | |
paradajky sterilizované | 400 92 | gramov kcal | |
soľ | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
voda | 1 2210 | liter kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
zemiaky | 800 736 | gramov kcal |
Recept


4.
Cibuľu za častého miešania smažíme pokiaľ skaramelizuje (asi 20-25 minút). Ak sa prichytáva môžeme ju postupne podlievať, podľa potreby, lyžicami vody.

5.
Pridáme mäso...

6.
soľ 2 čajové lyžičky • korenie gulášové 1 čajová lyžička
...a miešame, kým sa zatiahne. Prisypeme soľ, korenie...



9.
Po 3/4 hodine pridáme pripravenú papriku...

10.
paradajky sterilizované 400 gramov
...a pokrájané paradajky aj s paradajkovým pretlakom, v ktorom boli konzervované. Môžeme použiť aj čerstvé paradajky, ktoré najprv prelejeme horúcou vodou, ošúpeme a pokrájame (ak použijeme čerstvé pridáme k nim 200 ml paradajkového pretlaku). Ďalej varíme 30 minút.


12.
Pokrájané zemiaky pridáme k mäsu. Guláš ďalej varíme, pokiaľ nie je mäso aj zemiaky chutne mäkké (asi 45 minút).

13.
Celý zemiak nastrúhame na kašu.

14.
Nakoniec ním zahustíme guláš a prevaríme.

15.
korenie majorán sušený 2 čajové lyžičky • soľ • papriková pasta - pikantná 1 čajová lyžička
Pridáme pripravený prelisovaný cesnak, majoránku, soľ a pikantnú paprikovú pastu podľa chuti.

Dobrú chuť!