RECEPTY

Pečené morčacie na kyslej kapuste so zemiakmi

Pečené morčacie na kyslej kapuste so zemiakmi

Vynikajúci obed či večera z jedného pekáča.

recept,fotorecept,zemiaky,morčacie stehno celé,kapusta kvasená,Morčacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové

Morčacie mäso

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak3strúčiky
cibuľa200gramov
huby sušené30gramov
kapusta kvasená800gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
morčacie stehno celé1.5kilogramu
olej repkový3polievkové lyžice
soľ2čajové lyžičky
voda150mililitrov
zemiaky800gramov

 

Recept

1. 

zemiaky 800 gramov

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kolieska.

2. 

huby sušené 30 gramov

Huby namočíme do vody a necháme 10 minút postáť.

3. 

morčacie stehno celé 1.5 kilogramu  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Štyri menšie morčacie stehná vykostíme, umyjeme, nasolíme a posypeme korením.

4. 

cibuľa 200 gramov  olej repkový 3 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Tie rozoberieme a poukladáme do pekáča vymasteného olejom.

5. 

kapusta kvasená 800 gramov

Kapustu scedíme a rozložíme na cibuľu. Pridáme scedené huby.

6. 

cesnak 3 strúčiky  voda 150 mililitrov

Na kapustu poukladáme pripravené mäso a potrieme ho očisteným, prelisovaným cesnakom. Na mäso rozložíme zemiaky. Podlejeme vodou, zakryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 180-190°C 1,5 hodiny.

7. 

Odokryjeme, mäso preložíme na zemiaky, vložíme do rúry a pri teplote 200° 15 minút zapekáme. Čiastočne vychladené mäso oberieme a servírujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies