svetvomne.sk

Pečené morčacie na kyslej kapuste so zemiakmi

    

Vynikajúci obed či večera z jedného pekáča.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak3strúčiky
cibuľa200gramov
huby sušené30gramov
kapusta kvasená800gramov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
morčacie stehno celé1.5kilogramu
olej repkový3polievkové lyžice
soľ2čajové lyžičky
voda150mililitrov
zemiaky800gramov

1. 

zemiaky 800 gramov

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kolieska.

2. 

huby sušené 30 gramov

Huby namočíme do vody a necháme 10 minút postáť.

3. 

morčacie stehno celé 1.5 kilogramu  soľ 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička

Štyri menšie morčacie stehná vykostíme, umyjeme, nasolíme a posypeme korením.

4. 

cibuľa 200 gramov  olej repkový 3 polievkové lyžice

Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Tie rozoberieme a poukladáme do pekáča vymasteného olejom.

5. 

kapusta kvasená 800 gramov

Kapustu scedíme a rozložíme na cibuľu. Pridáme scedené huby.

6. 

cesnak 3 strúčiky  voda 150 mililitrov

Na kapustu poukladáme pripravené mäso a potrieme ho očisteným, prelisovaným cesnakom. Na mäso rozložíme zemiaky. Podlejeme vodou, zakryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 180-190°C 1,5 hodiny.

7. 

Odokryjeme, mäso preložíme na zemiaky, vložíme do rúry a pri teplote 200° 15 minút zapekáme. Čiastočne vychladené mäso oberieme a servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť