svetvomne.sk

Pečené morčacie na kyslej kapuste so zemiakmi

     

Vynikajúci obed či večera z jedného pekáča.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak3strúčiky
Cibuľa200gramov
Huby sušené30gramov
Kapusta kvasená800gramov
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Morčacie stehno celé1.5kilogramu
Olej repkový3polievkové lyžice
Soľ2čajové lyžičky
Voda150mililitrov
Zemiaky800gramov

1. 

zemiaky 800 g

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a pokrájame na kolieska.

2. 

huby sušené 30 g

Huby namočíme do vody a necháme 10 minút postáť.

3. 

morčacie stehno celé 1.5 kg  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

Štyri menšie morčacie stehná vykostíme, umyjeme, nasolíme a posypeme korením.

4. 

cibuľa 200 g  olej repkový 3 PL

Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Tie rozoberieme a poukladáme do pekáča vymasteného olejom.

5. 

kapusta kvasená 800 g

Kapustu scedíme a rozložíme na cibuľu. Pridáme scedené huby.

6. 

cesnak 3 strúčiky  voda 150 ml

Na kapustu poukladáme pripravené mäso a potrieme ho očisteným, prelisovaným cesnakom. Na mäso rozložíme zemiaky. Podlejeme vodou, zakryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 180-190°C 1,5 hodiny.

7. 

Odokryjeme, mäso preložíme na zemiaky, vložíme do rúry a pri teplote 200° 15 minút zapekáme. Čiastočne vychladené mäso oberieme a servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť