Pečené morčacie na kyslej kapuste so zemiakmi
Vynikajúci obed či večera z jedného pekáča.
recept,fotorecept,zemiaky,morčacie stehno celé,kapusta kvasená,Morčacie mäso,Bezlepkové,Bezlaktózové
Morčacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 200 | gramov | |
huby sušené | 30 | gramov | |
kapusta kvasená | 800 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
morčacie stehno celé | 1.5 | kilogramu | |
olej repkový | 3 | polievkové lyžice | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
voda | 150 | mililitrov | |
zemiaky | 800 | gramov |
Recept


3.
morčacie stehno celé 1.5 kilogramu • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička
Štyri menšie morčacie stehná vykostíme, umyjeme, nasolíme a posypeme korením.

4.
cibuľa 200 gramov • olej repkový 3 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké kolieska. Tie rozoberieme a poukladáme do pekáča vymasteného olejom.


6.
cesnak 3 strúčiky • voda 150 mililitrov
Na kapustu poukladáme pripravené mäso a potrieme ho očisteným, prelisovaným cesnakom. Na mäso rozložíme zemiaky. Podlejeme vodou, zakryjeme a vložíme do rozohriatej rúry. Pečieme pri teplote 180-190°C 1,5 hodiny.

7.
Odokryjeme, mäso preložíme na zemiaky, vložíme do rúry a pri teplote 200° 15 minút zapekáme. Čiastočne vychladené mäso oberieme a servírujeme.

Dobrú chuť!