svetvomne.sk

Pečené morčacie stehná na červenej cibuli

     

Mäso je najchutnejšie pri podávaní s knedľou a dusenou kyslou kapustou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak8strúčikov
Cibuľa červená250gramov
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Morčacie stehno spodné2kilogramy
Olej repkový4polievkové lyžice
Soľ3čajové lyžičky
Voda200mililitrov

1. 

cesnak 8 strúčikov

Očistíme cesnak a pokrájame na plátky.

2. 

morčacie stehno spodné 2 kg  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

Morčacie stehná umyjeme a nakrojíme. Pod kožu vsunieme časť pripraveného cesnaku. Osolíme a posypeme korením.

3. 

olej repkový 4 PL

Opečieme z každej strany na panvici s trochou oleja.

4. 

cibuľa červená 250 g

Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska a vložíme do pekáča.

5. 

voda 200 ml  soľ 1 ČL

Na cibuľu položíme morčacie stehná a posypeme zvyšným cesnakom. Posolíme, podlejeme vodou, zakryjeme a dáme na hodinu piecť do rúry pri teplote 200°.

6. 

Po hodine otočíme a pečieme ďalej asi 30 minút.

7. 

Nakoniec necháme 15 minút zapiecť pri najvyššej teplote.

8. 

Čiastočne vychladené morčacie mäso oberieme od kostí a servírujeme.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť