svetvomne.sk

Domáce vafle s karamelom

Vafle so sladkou karamelovou omáčkou a sladkokyslým tvarohom.

 

Počet porcií: 10

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Citrón1kus
Cukor kryštálový100gramov
Cukor práškový60gramov
Cukor vanilkový3čajové lyžičky
Kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
Maslo80gramov
Med1čajová lyžička
Mlieko polotučné 1,5%440mililitrov
Múka polohrubá300gramov
Rum50mililitrov
Smotana na šľahanie (30-33% tuku)150mililitrov
Tvaroh jemný mäkký250gramov
Vajce slepačie4kusy

1. 

maslo 80 g  cukor práškový 60 g  cukor vanilkový 3 ČL  vajce slepačie 4 ks  múka polohrubá 300 g  kypriaci prášok do pečiva 2 ČL  mlieko polotučné 1,5% 440 ml

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami, múkou, kypriacim práškom a mliekom dohladka.

2. 

Cesto nalejeme do silikónových foriem na vafle a upečieme v rozohriatej rúre na najvyššom teplotnom stupni. Vafle môžeme tiež upiecť s pomocou kuchynského prístroja - vaflovača. Pri použití vaflovača musíme plochy na pečenie potrieť olejom.

3. 

Upečené vafle necháme vychladnúť. Najlepšie je nechať ich chladnúť rozložené na mriežke.

4. Citrónovo-medový tvaroh

tvaroh jemný mäkký 250 g  med 1 ČL  citrón 1 ks

V jemnom tvarohu rozmiešame med a šťavu z jedného citróna.

Citrónovo-medový tvaroh

5. Karamelová omáčka

cukor kryštálový 100 g

V hrnci necháme skaramelizovať cukor.

Karamelová omáčka

6. 

rum 50 ml  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 ml

Prilejeme rum a po znovurozpustení karamelu prilejeme smotanu na šľahanie.

7. 

Varíme za stáleho miešania do zhustnutia.

8. 

Polievkovou lyžicou namočenou vo vode naberieme tvaroh a na vaflu ho vyklopíme.

9. 

Vaflu polejeme karamelovou omáčkou a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť