RECEPTY

Domáce vafle s karamelom

Domáce vafle s karamelom

bi-star-fillbi-starbi-starbi-starbi-star

Vafle so sladkou karamelovou omáčkou a sladkokyslým tvarohom.

recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Sladké raňajky

Sladké raňajky

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

Ingrediencie

Ingrediencie

citrón

1

??

kus

kcal

cukor kryštálový

100

402

gramov

kcal

cukor práškový

60

233

gramov

kcal

cukor vanilkový

3

55

čajové lyžičky

kcal

kypriaci prášok do pečiva

2

8

čajové lyžičky

kcal

maslo

80

588

gramov

kcal

med

1

17

čajová lyžička

kcal

mlieko polotučné 1,5%

450

216

mililitrov

kcal

múka polohrubá

300

1068

gramov

kcal

rum tmavý

50

120

mililitrov

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

150

467

mililitrov

kcal

tvaroh jemný mäkký

250

298

gramov

kcal

vajce slepačie

4

352

kusy

kcal

 

Recept

1. 

maslo 80 gramov  cukor práškový 60 gramov  cukor vanilkový 3 čajové lyžičky  vajce slepačie 4 kusy  múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  mlieko polotučné 1,5% 450 mililitrov

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami, múkou, kypriacim práškom a mliekom dohladka.

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, vanilkovým...

2. 

Cesto nalejeme do silikónových foriem na vafle a upečieme v rozohriatej rúre na najvyššom teplotnom stupni. Vafle môžeme tiež upiecť s pomocou kuchynského prístroja - vaflovača. Pri použití vaflovača musíme plochy na pečenie potrieť olejom.

Cesto nalejeme do silikónových foriem na vafle a...

3. 

Upečené vafle necháme vychladnúť. Najlepšie je nechať ich chladnúť rozložené na mriežke.

Upečené vafle necháme vychladnúť. Najlepšie...

4. Citrónovo-medový tvaroh

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  med 1 čajová lyžička  citrón 1 kus

V jemnom tvarohu rozmiešame med a šťavu z jedného citróna.

V jemnom tvarohu rozmiešame med a šťavu z...

5. Karamelová omáčka

cukor kryštálový 100 gramov

V hrnci necháme skaramelizovať cukor.

V hrnci necháme skaramelizovať cukor. ...

6. 

rum tmavý 50 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov

Prilejeme rum a po znovurozpustení karamelu prilejeme smotanu na šľahanie.

Prilejeme rum a po znovurozpustení karamelu...

7. 

Varíme za stáleho miešania do zhustnutia.

Varíme za stáleho miešania do zhustnutia....

8. 

Polievkovou lyžicou namočenou vo vode naberieme tvaroh a na vaflu ho vyklopíme.

Polievkovou lyžicou namočenou vo vode naberieme...

9. 

Vaflu polejeme karamelovou omáčkou a podávame.

Vaflu polejeme karamelovou omáčkou a podávame....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť