Domáce vafle s karamelom

Vafle so sladkou karamelovou omáčkou a sladkokyslým tvarohom.
recept,fotorecept,tvaroh jemný mäkký,cukor kryštálový,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Sladké raňajky
Sladké raňajky
Kategórie
Sladké raňajky ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrón | 1 ?? | kus kcal | |
cukor kryštálový | 100 402 | gramov kcal | |
cukor práškový | 60 233 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 3 55 | čajové lyžičky kcal | |
kypriaci prášok do pečiva | 2 8 | čajové lyžičky kcal | |
maslo | 80 588 | gramov kcal | |
med | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 450 216 | mililitrov kcal | |
múka polohrubá | 300 1068 | gramov kcal | |
rum tmavý | 50 120 | mililitrov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 467 | mililitrov kcal | |
tvaroh jemný mäkký | 250 298 | gramov kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal |
Recept
1.
maslo 80 gramov • cukor práškový 60 gramov • cukor vanilkový 3 čajové lyžičky • vajce slepačie 4 kusy • múka polohrubá 300 gramov • kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky • mlieko polotučné 1,5% 450 mililitrov
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami, múkou, kypriacim práškom a mliekom dohladka.

2.
Cesto nalejeme do silikónových foriem na vafle a upečieme v rozohriatej rúre na najvyššom teplotnom stupni. Vafle môžeme tiež upiecť s pomocou kuchynského prístroja - vaflovača. Pri použití vaflovača musíme plochy na pečenie potrieť olejom.

3.
Upečené vafle necháme vychladnúť. Najlepšie je nechať ich chladnúť rozložené na mriežke.

4. Citrónovo-medový tvaroh
tvaroh jemný mäkký 250 gramov • med 1 čajová lyžička • citrón 1 kus
V jemnom tvarohu rozmiešame med a šťavu z jedného citróna.


6.
rum tmavý 50 mililitrov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov
Prilejeme rum a po znovurozpustení karamelu prilejeme smotanu na šľahanie.

7.
Varíme za stáleho miešania do zhustnutia.

8.
Polievkovou lyžicou namočenou vo vode naberieme tvaroh a na vaflu ho vyklopíme.

9.
Vaflu polejeme karamelovou omáčkou a podávame.

Dobrú chuť!