svetvomne.sk

Domáce vafle s karamelom

    

Vafle so sladkou karamelovou omáčkou a sladkokyslým tvarohom.

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
citrón1kus
cukor kryštálový100gramov
cukor práškový60gramov
cukor vanilkový3čajové lyžičky
kypriaci prášok do pečiva2čajové lyžičky
maslo80gramov
med1čajová lyžička
mlieko polotučné 1,5%450mililitrov
múka polohrubá300gramov
rum tmavý50mililitrov
smotana na šľahanie (30-33% tuku)150mililitrov
tvaroh jemný mäkký250gramov
vajce slepačie4kusy

1. 

maslo 80 gramov  cukor práškový 60 gramov  cukor vanilkový 3 čajové lyžičky  vajce slepačie 4 kusy  múka polohrubá 300 gramov  kypriaci prášok do pečiva 2 čajové lyžičky  mlieko polotučné 1,5% 450 mililitrov

Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom, vajíčkami, múkou, kypriacim práškom a mliekom dohladka.

2. 

Cesto nalejeme do silikónových foriem na vafle a upečieme v rozohriatej rúre na najvyššom teplotnom stupni. Vafle môžeme tiež upiecť s pomocou kuchynského prístroja - vaflovača. Pri použití vaflovača musíme plochy na pečenie potrieť olejom.

3. 

Upečené vafle necháme vychladnúť. Najlepšie je nechať ich chladnúť rozložené na mriežke.

4. Citrónovo-medový tvaroh

tvaroh jemný mäkký 250 gramov  med 1 čajová lyžička  citrón 1 kus

V jemnom tvarohu rozmiešame med a šťavu z jedného citróna.

Citrónovo-medový tvaroh

5. Karamelová omáčka

cukor kryštálový 100 gramov

V hrnci necháme skaramelizovať cukor.

Karamelová omáčka

6. 

rum tmavý 50 mililitrov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov

Prilejeme rum a po znovurozpustení karamelu prilejeme smotanu na šľahanie.

7. 

Varíme za stáleho miešania do zhustnutia.

8. 

Polievkovou lyžicou namočenou vo vode naberieme tvaroh a na vaflu ho vyklopíme.

9. 

Vaflu polejeme karamelovou omáčkou a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť