RECEPTY

Boršč

Boršč

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

recept,fotorecept,hovädzie zadné,bravčové stehno,cvikla - červená repa,kapusta hlávková biela,Mäsové polievky,Bezlepkové,Sezónne recepty

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list4kusy
bravčové stehno500gramov
cesnak4strúčiky
cibuľa200gramov
cukor kryštálový1polievková lyžica
cvikla - červená repa400gramov
hovädzie zadné500gramov
kapusta hlávková biela600gramov
korenie klinčeky celé2kusy
korenie nové - pimentovník pravý6kusov
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
maslo50gramov
masť bravčová20gramov
mrkva300gramov
ocot1polievková lyžica
paradajkový pretlak250gramov
petržlen150gramov
slanina údená100gramov
soľ-
soľ2.5čajovej lyžičky
voda200mililitrov
voda2litre
zeler150gramov
zemiaky400gramov
špiková kosť 2kusy

 

Recept

1. 1.hrniec : Príprava mäsa

hovädzie zadné 500 gramov  bravčové stehno 500 gramov  voda 2 litre  soľ 1.5 čajovej lyžičky  bobkový list 4 kusy  korenie klinčeky celé 2 kusy  korenie nové - pimentovník pravý 6 kusov  špiková kosť  2 kusy

Mäso umyjeme a pokrájame na hrubšie plátky. Vložíme do studenej vody, pridáme soľ, bobkový list, korenie a klinčeky. Pomaly uvedieme do varu a varíme asi 1 hodinu. Bravčové mäso vyberieme a hovädzie ďalej varíme do mäkka. Pre silnejší vývar je dobré variť s mäsom aj špikové kosti.

Mäso umyjeme a pokrájame na hrubšie plátky....

2. 2.hrniec : Príprava cvikle

cvikla - červená repa 400 gramov  cesnak 2 strúčiky  maslo 50 gramov

Cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Ošúpeme cesnak a pokrájame na plátky. Rozpustíme maslo a opečieme na ňom cesnak.

Cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky....

3. 

soľ ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Pridáme cviklu, soľ a cukor.

Pridáme cviklu, soľ a cukor....

4. 

voda 200 mililitrov

Prilejeme vodu a udusíme do mäkka za asi hodinu.

Prilejeme vodu a udusíme do mäkka za asi hodinu....

5. 3. hrniec : Príprava zeleniny

slanina údená 100 gramov  masť bravčová 20 gramov  cibuľa 200 gramov

Slaninu pokrájame na prúžky a osmažíme vo veľkom hrnci s trochou masti. Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a osmažíme na slanine.

Slaninu pokrájame na prúžky a osmažíme vo...

6. 

zeler 150 gramov  petržlen 150 gramov  mrkva 300 gramov

Zeleninu ošúpeme, umyjeme a postrúhame na rezančeky.

Zeleninu ošúpeme, umyjeme a postrúhame na...

7. 

soľ ½ čajovej lyžičky

Zeleninu pridáme k cibuli, osolíme, premiešame a krátko osmažíme.

Zeleninu pridáme k cibuli, osolíme, premiešame...

8. 

kapusta hlávková biela 600 gramov

Kapustu na tenko nakrájame. Pridáme k zelenine...

Kapustu na tenko nakrájame. Pridáme k...

9. 

zemiaky 400 gramov

...spolu s očistenými, umytými a na malé kocky nakrájanými zemiakmi.

...spolu s očistenými, umytými a na malé kocky...

10. 

Zalejeme uvareným, precedeným vývarom.

Zalejeme uvareným, precedeným vývarom....

11. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Prisypeme korenie, rascu, premiešame a pol hodinu varíme.

Prisypeme korenie, rascu, premiešame a pol hodinu...

12. Borš poskladáme :)

Hovädzie mäso rozoberieme na rezančeky.

Hovädzie mäso rozoberieme na rezančeky....

13. 

Bravčové mäso pokrájame na malé kocky.

Bravčové mäso pokrájame na malé kocky....

14. 

Mäsá vmiešame do polievky.

Mäsá vmiešame do polievky....

15. 

paradajkový pretlak 250 gramov

Pridáme pretlak,...

Pridáme pretlak,......

16. 

ocot 1 polievková lyžica  cesnak 2 strúčiky  soľ

...pripravenú cviklu, ocot, očistený a prelisovaný cesnak. Premiešame a prevaríme. Podľa potreby dochutíme soľou. Podávame s kyslou smotanou.

...pripravenú cviklu, ocot, očistený a...

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť