RECEPTY

Boršč

Boršč

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Vynikajúci recept na hustú mäsovo-zeleninovú polievku z ruskej, ukrajinskej, bulharskej... kuchyne. Hoci sa príprava zdá v troch hrncoch komplikovaná, je v skutočnosti jednoduchá. Stačí dodržať postupnosť krokov uvedených v recepte a bude skutočne mňam:)

recept,fotorecept,hovädzie zadné,bravčové stehno,cvikla - červená repa,kapusta hlávková biela,Mäsové polievky,Bezlepkové

Mäsové polievky

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

bobkový list

4

??

kusy

kcal

bravčové stehno

500

855

gramov

kcal

cesnak

4

22

strúčiky

kcal

cibuľa

200

88

gramov

kcal

cukor kryštálový

1

61

polievková lyžica

kcal

cvikla - červená repa

400

192

gramov

kcal

hovädzie zadné

500

725

gramov

kcal

kapusta hlávková biela

600

174

gramov

kcal

korenie klinčeky celé

2

??

kusy

kcal

korenie nové - pimentovník pravý

6

??

kusov

kcal

korenie rasca mletá

½

9

čajovej lyžičky

kcal

korenie čierne mleté

½

9

čajovej lyžičky

kcal

maslo

50

367

gramov

kcal

masť bravčová

20

180

gramov

kcal

mrkva

300

135

gramov

kcal

ocot

1

7

polievková lyžica

kcal

paradajkový pretlak

250

170

gramov

kcal

petržlen

150

95

gramov

kcal

slanina údená

100

558

gramov

kcal

soľ

0

??

kcal

soľ

2.5

0

čajovej lyžičky

kcal

voda

200

0

mililitrov

kcal

voda

2

0

litre

kcal

zeler

150

75

gramov

kcal

zemiaky

400

368

gramov

kcal

špiková kosť

2

??

kusy

kcal

 

Recept

1. 1.hrniec : Príprava mäsa

hovädzie zadné 500 gramov  bravčové stehno 500 gramov  voda 2 litre  soľ 1.5 čajovej lyžičky  bobkový list 4 kusy  korenie klinčeky celé 2 kusy  korenie nové - pimentovník pravý 6 kusov  špiková kosť  2 kusy

Mäso umyjeme a pokrájame na hrubšie plátky. Vložíme do studenej vody, pridáme soľ, bobkový list, korenie a klinčeky. Pomaly uvedieme do varu a varíme asi 1 hodinu. Bravčové mäso vyberieme a hovädzie ďalej varíme do mäkka. Pre silnejší vývar je dobré variť s mäsom aj špikové kosti.

Mäso umyjeme a pokrájame na hrubšie plátky....

2. 2.hrniec : Príprava cvikle

cvikla - červená repa 400 gramov  cesnak 2 strúčiky  maslo 50 gramov

Cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Ošúpeme cesnak a pokrájame na plátky. Rozpustíme maslo a opečieme na ňom cesnak.

Cviklu ošúpeme a nakrájame na malé kocky....

3. 

soľ ½ čajovej lyžičky  cukor kryštálový 1 polievková lyžica

Pridáme cviklu, soľ a cukor.

Pridáme cviklu, soľ a cukor....

4. 

voda 200 mililitrov

Prilejeme vodu a udusíme do mäkka za asi hodinu.

Prilejeme vodu a udusíme do mäkka za asi hodinu....

5. 3. hrniec : Príprava zeleniny

slanina údená 100 gramov  masť bravčová 20 gramov  cibuľa 200 gramov

Slaninu pokrájame na prúžky a osmažíme vo veľkom hrnci s trochou masti. Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a osmažíme na slanine.

Slaninu pokrájame na prúžky a osmažíme vo...

6. 

zeler 150 gramov  petržlen 150 gramov  mrkva 300 gramov

Zeleninu ošúpeme, umyjeme a postrúhame na rezančeky.

Zeleninu ošúpeme, umyjeme a postrúhame na...

7. 

soľ ½ čajovej lyžičky

Zeleninu pridáme k cibuli, osolíme, premiešame a krátko osmažíme.

Zeleninu pridáme k cibuli, osolíme, premiešame...

8. 

kapusta hlávková biela 600 gramov

Kapustu na tenko nakrájame. Pridáme k zelenine...

Kapustu na tenko nakrájame. Pridáme k...

9. 

zemiaky 400 gramov

...spolu s očistenými, umytými a na malé kocky nakrájanými zemiakmi.

...spolu s očistenými, umytými a na malé kocky...

10. 

Zalejeme uvareným, precedeným vývarom.

Zalejeme uvareným, precedeným vývarom....

11. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky

Prisypeme korenie, rascu, premiešame a pol hodinu varíme.

Prisypeme korenie, rascu, premiešame a pol hodinu...

12. Borš poskladáme :)

Hovädzie mäso rozoberieme na rezančeky.

Hovädzie mäso rozoberieme na rezančeky....

13. 

Bravčové mäso pokrájame na malé kocky.

Bravčové mäso pokrájame na malé kocky....

14. 

Mäsá vmiešame do polievky.

Mäsá vmiešame do polievky....

15. 

paradajkový pretlak 250 gramov

Pridáme pretlak,...

Pridáme pretlak,......

16. 

ocot 1 polievková lyžica  cesnak 2 strúčiky  soľ

...pripravenú cviklu, ocot, očistený a prelisovaný cesnak. Premiešame a prevaríme. Podľa potreby dochutíme soľou. Podávame s kyslou smotanou.

...pripravenú cviklu, ocot, očistený a...

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť