Rýdziková polievka
Hustá polievka z obľúbených jesenných húb so zemiakmi a zeleninou. Táto hubová polievka vás nielen zasýti, ale aj zahreje!
recept,fotorecept,Rýdzik pravý,Hubové polievky,Polievky,Bezlaktózové,Vegánske recepty,Vegetariánske recepty
Hubové polievky
Ingrediencie
Ingrediencie
Rýdzik pravý | 800 | gramov | |
cesnak | 3 | strúčiky | |
cibuľa | 150 | gramov | |
korenie rasca drvená | ½ | čajovej lyžičky | |
korenie čierne mleté | ½ | čajovej lyžičky | |
mrkva | 100 | gramov | |
múka hladká | 1 | polievková lyžica | |
olej slnečnicový | 6 | polievkových lyžíc | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
petržlenová vňať | 0 | ||
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
voda | 1.2 | litra | |
voda | 200 | mililitrov | |
zeler | 100 | gramov | |
zemiaky | 200 | gramov |
Recept
4.
cibuľa 150 gramov • olej slnečnicový 3 polievkové lyžice
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno a opražíme na oleji.
5.
soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie rasca drvená ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
K cibuli pridáme zeleninu, soľ a koreniny. Premiešame a krátko povaríme.
7.
...a pridáme zemiaky. Varíme 25 minút.
8.
olej slnečnicový 3 polievkové lyžice • múka hladká 1 polievková lyžica • paprika červená mletá 2 čajové lyžičky • voda 200 mililitrov
Na oleji opražíme múku, pridáme papriku a zalejeme vodou. Uvaríme zápražku.
9.
Zápražku prilejeme do polievky a prevaríme.
Dobrú chuť!