RECEPTY

Hrejivá zeleninová polievka

Hrejivá zeleninová polievka

Hustá zeleninová polievka s červenou šošovicou, pre zdravie i štíhlu postavu. Červená šošovica je bohatým zdrojom bielkovín a obsahuje minimum tuku. Spolu so zeleninou tvorí vitamínovú bombu plnú minerálov. Jedna porcia môžu byť pokojne aj dva plné hlboké taniere. A to už sa ozaj najete.

recept,fotorecept,šošovica červená,Zeleninové polievky,Bezlepkové,Bezlaktózové,Vegetariánske recepty,Vegánske recepty

Zeleninové polievky

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

60 min.

Náročnosť

nízka

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cesnak4strúčiky
cibuľa150gramov
cvikla - červená repa150gramov
kapusta hlávková biela250gramov
korenie chilli½čajovej lyžičky
korenie kurkuma1čajová lyžička
korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
mrkva300gramov
olej olivový1polievková lyžica
paprika kápia čerstvá100gramov
petržlen200gramov
pór150gramov
soľ2čajové lyžičky
voda-
šošovica červená150gramov

 

Recept

1. 

kapusta hlávková biela 250 gramov  mrkva 300 gramov  petržlen 200 gramov  cvikla - červená repa 150 gramov  cibuľa 150 gramov  paprika kápia čerstvá 100 gramov  pór 150 gramov  cesnak 4 strúčiky

Zeleninu očistíme a umyjeme.

2. 

V kuchynskom robote ju nakrájame na tenšie plátky a rezančeky.

3. 

soľ 2 čajové lyžičky  korenie kurkuma 1 čajová lyžička  korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  korenie rasca mletá ½ čajovej lyžičky  korenie chilli ½ čajovej lyžičky  voda

Zeleninu vložíme do hrnca, pridáme soľ a koreniny. Zalejeme vodou zarovno zeleniny.

4. 

šošovica červená 150 gramov

Červenú šošovicu premyjeme.

5. 

Pridáme ju do polievky a premiešame.

6. 

olej olivový 1 polievková lyžica

Varíme 30 minút. Nakoniec vmiešame do polievky lyžicu oleja, napríklad olivového, tekvicového a podobne.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť