svetvomne.sk

Párty stehienka na jablkách s olivami

    

Kuchtil

Počet porcií

7

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:    

 

 
 
cesnak2strúčiky
cibuľa150gramov
citrónová kôra-
horčica plnotučná3čajové lyžičky
jablká200gramov
korenie fenikel 2čajové lyžičky
kuracie stehná spodné14kusov
med2polievkové lyžice
olej olivový8polievkových lyžíc
olej olivový-
olivy čierne70gramov
soľ-
voda150mililitrov

1. Príprava marinády

korenie fenikel  2 čajové lyžičky  med 2 polievkové lyžice  olej olivový 8 polievkových lyžíc  citrónová kôra  horčica plnotučná 3 čajové lyžičky

Feniklové semienka opečieme na panvičke. Hneď ako začnú rozvoniavať, primiešame k nim med, horčicu, štipku citrónovej kôry a olej.

2. 

kuracie stehná spodné 14 kusov

Touto marinádou potrieme kuracie stehná, necháme ich hodinu odpočívať v chlade.

3. 

olej olivový  jablká 200 gramov

Zapekaciu misu potrieme olejom, na ktorý poukladáme na plátky nakrájané ošúpané jablká.

4. 

cesnak 2 strúčiky  olivy čierne 70 gramov  voda 150 mililitrov  cibuľa 150 gramov  soľ

Na jablká pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak. Zakryjeme kuracími stehienkami, osolíme. Kuracie stehienka zasypeme olivami a podlejeme vodou. Pečieme zakryté v rúre 30 minút na 200°C.

5. 

Po 30 minútach odokryjeme, mäso otočíme a pečieme ešte 20 minút na 180°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť