svetvomne.sk

Kuracie stehná v špenáte

    

Takýto kurací "budzogáň" zachutí aj deťom, ktoré inak špenát moc nemusia :)

Kuchtil

Počet porcií

Čas prípravy

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cesnak3strúčiky
cibuľa150gramov
kuracie stehná spodné8kusov
mlieko polotučné 1,5%50mililitrov
olej olivový3polievkové lyžice
paprika červená mletá3čajové lyžičky
rožok biely5kusov
soľ2čajové lyžičky
strúhanka3polievkové lyžice
vajce slepačie2kusy
voda50mililitrov
špenát mrazený450gramov

1. Príprava kuracích stehien

kuracie stehná spodné 8 kusov  soľ 1 čajová lyžička  paprika červená mletá 3 čajové lyžičky

Kuracie stehná umyjeme, odstránime z nich kožu, posolíme a okoreníme mletou červenou paprikou.

Príprava kuracích stehien

2. Príprava špenátovej budzogáňovej zmesi

špenát mrazený 450 gramov  rožok biely 5 kusov  vajce slepačie 2 kusy  mlieko polotučné 1,5% 50 mililitrov  cibuľa 150 gramov  cesnak 3 strúčiky  soľ 1 čajová lyžička

Rožky pokrájame, zalejeme mliekom a necháme chvíľu postáť. Pridáme rozmrazený špenát, vajcia, soľ, pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.

Príprava špenátovej budzogáňovej zmesi

3. Obaľujeme

Zmes dobre premiešame a každé kuracie stehno v nej obalíme. Pri obaľovaní zmes jemne pritláčame rukami na mäsovú časť stehna, kosť neobaľujeme.

Obaľujeme

4. Pečieme

olej olivový 3 polievkové lyžice  strúhanka 3 polievkové lyžice  voda 50 mililitrov

Pekáč si vylejeme olivovým olejom a posypeme strúhankou. Poukladáme doňho kuracie budzogáne. Podlejeme trochou vody a zakryté pečieme na strednom stupni v rúre cca 40 minú. Odokryjeme a necháme 10 minút pri vyššom stupni zapiecť.

Pečieme

5. 

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť