svetvomne.sk

Pikantné kuracie pečienky v smotanovej omáčke

Podávame s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Vhodná príloha je aj ryža.

 

Počet porcií: 3

Čas prípravy: 15 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

Kategórie:   

 

 
 
Cibuľa200gramov
Feferónky sterilizované3kusy
Kuracia pečeň500gramov
Mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
Múka hladká2čajové lyžičky
Olej olivový20mililitrov
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Smotana sladká na varenie200mililitrov
Soľ1čajová lyžička
Voda2decilitre

1. 

kuracia pečeň 500 g

Kuracie pečienky umyjeme a odstránime z nich prípadné hrubšie časti (pečeňové kanáliky).

2. 

cibuľa 200 g  olej olivový 20 ml  feferónky sterilizované 3 ks

Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na rozohriatom oleji. Pridáme feferónky a chvíľu popražíme.

3. 

paprika červená mletá 2 ČL

K cibuli pridáme z vody stečené pečienky. Opečieme ich z každej strany a pridáme mletú červenú papriku.

4. 

voda 2 dl

Podlejeme vodou a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 100 ml  smotana sladká na varenie 200 ml  múka hladká 2 ČL  soľ 1 ČL

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku prilejeme k pečienkam a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Nakoniec primiešame soľ a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť