Pikantné kuracie pečienky v smotanovej omáčke
Podávame s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Vhodná príloha je aj ryža.
recept,fotorecept,kuracia pečeň,smotana sladká na varenie,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 | gramov | |
feferónky sterilizované | 3 | kusy | |
kuracia pečeň | 500 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 | mililitrov | |
múka hladká | 2 | čajové lyžičky | |
olej olivový | 20 | mililitrov | |
paprika červená mletá | 2 | čajové lyžičky | |
smotana sladká na varenie | 200 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
voda | 2 | decilitre |
Recept
1.
kuracia pečeň 500 gramov
Kuracie pečienky umyjeme a odstránime z nich prípadné hrubšie časti (pečeňové kanáliky).
2.
cibuľa 200 gramov • olej olivový 20 mililitrov • feferónky sterilizované 3 kusy
Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na rozohriatom oleji. Pridáme feferónky a chvíľu popražíme.
3.
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky
K cibuli pridáme z vody stečené pečienky. Opečieme ich z každej strany a pridáme mletú červenú papriku.
5.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • smotana sladká na varenie 200 mililitrov • múka hladká 2 čajové lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku prilejeme k pečienkam a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Nakoniec primiešame soľ a podávame.
Dobrú chuť!