svetvomne.sk

Pikantné kuracie pečienky v smotanovej omáčke

    

Podávame s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Vhodná príloha je aj ryža.

Kuchtil

Počet porcií

3

Čas prípravy

15 min.

Náročnosť

nízka

 

Kategórie:   

 

 
 
cibuľa200gramov
feferónky sterilizované3kusy
kuracia pečeň500gramov
mlieko polotučné 1,5%100mililitrov
múka hladká2čajové lyžičky
olej olivový20mililitrov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
smotana sladká na varenie200mililitrov
soľ1čajová lyžička
voda2decilitre

1. 

kuracia pečeň 500 gramov

Kuracie pečienky umyjeme a odstránime z nich prípadné hrubšie časti (pečeňové kanáliky).

2. 

cibuľa 200 gramov  olej olivový 20 mililitrov  feferónky sterilizované 3 kusy

Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na rozohriatom oleji. Pridáme feferónky a chvíľu popražíme.

3. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky

K cibuli pridáme z vody stečené pečienky. Opečieme ich z každej strany a pridáme mletú červenú papriku.

4. 

voda 2 decilitre

Podlejeme vodou a 10 minút dusíme pod pokrievkou.

5. 

mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov  smotana sladká na varenie 200 mililitrov  múka hladká 2 čajové lyžičky  soľ 1 čajová lyžička

V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku prilejeme k pečienkam a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Nakoniec primiešame soľ a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť