Pikantné kuracie pečienky v smotanovej omáčke

Podávame s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom. Vhodná príloha je aj ryža.
recept,fotorecept,kuracia pečeň,smotana sladká na varenie,Kuracie mäso
Kuracie mäso
Kategórie
Kuracie mäso ›Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
feferónky sterilizované | 3 ?? | kusy kcal | |
kuracia pečeň | 500 600 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 100 48 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 2 35 | čajové lyžičky kcal | |
olej olivový | 20 176 | mililitrov kcal | |
paprika červená mletá | 2 32 | čajové lyžičky kcal | |
smotana sladká na varenie | 200 320 | mililitrov kcal | |
soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
voda | 2 0 | decilitre kcal |
Recept
1.
kuracia pečeň 500 gramov
Kuracie pečienky umyjeme a odstránime z nich prípadné hrubšie časti (pečeňové kanáliky).

2.
cibuľa 200 gramov • olej olivový 20 mililitrov • feferónky sterilizované 3 kusy
Cibuľu očistíme, pokrájame a speníme na rozohriatom oleji. Pridáme feferónky a chvíľu popražíme.

3.
paprika červená mletá 2 čajové lyžičky
K cibuli pridáme z vody stečené pečienky. Opečieme ich z každej strany a pridáme mletú červenú papriku.


5.
mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov • smotana sladká na varenie 200 mililitrov • múka hladká 2 čajové lyžičky • soľ 1 čajová lyžička
V mlieku rozmiešame smotanu a múku. Zátrepku prilejeme k pečienkam a za stáleho miešania necháme prejsť varom. Nakoniec primiešame soľ a podávame.

Dobrú chuť!