svetvomne.sk

Šampiňóny s kuracou pečienkou

     

Podávame s bagetami opečenými na masle.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Bageta
Cesnak3strúčiky
Cibuľa250gramov
Korenie rasca mletá½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Kuracia pečeň500gramov
Maslo
Múka hladká1polievková lyžica
Olej repkový50mililitrov
Soľ
Voda50mililitrov
Šampiňóny400gramov

1. 

kuracia pečeň 500 g  múka hladká 1 PL  korenie čierne mleté ½ ČL  korenie rasca mletá ½ ČL  šampiňóny 400 g

Pečienky umyjeme a odstránime hrubšie kanáliky. Ľahko osušíme kuchynskou papierovou utierkou, poprášime múkou, rascou a korením. Premiešame.

2. 

cibuľa 250 g  olej repkový 50 ml

Cibuľu ošúpeme, nakrájame na kolieska, rozoberieme a osmažíme v hlbokej panvici na oleji.

3. 

Pridáme šampiňóny a premiešame.

4. 

voda 50 ml

Primiešame pečienky, podlejeme trochou vody a 15 minút dusíme pod pokrievkou.

5. 

cesnak 3 strúčiky  soľ

Nakoniec očistíme cesnak a pretlačíme ho do obsahu panvice. Premiešame a tesne pre podávaním osolíme.

6. 

bageta  maslo

Bagetky prekrojíme a krátko osmažíme z reznej strany na masle.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť