Teľacie kocky na bielom víne

Šťavnaté mäso so zeleninou. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,teľacie pliecko,mrkva,petržlen,zeler,víno biele suché,Teľacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Teľacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
masť bravčová | 50 449 | gramov kcal | |
mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
paradajkový pretlak | 100 68 | mililitrov kcal | |
paradajky | 200 50 | gramov kcal | |
petržlen | 100 63 | gramov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
teľacie pliecko | 600 ?? | gramov kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
voda | 50 111 | mililitrov kcal | |
víno biele suché | 200 ?? | mililitrov kcal | |
zeler | 100 50 | gramov kcal |
Recept

2.
mrkva 200 gramov • petržlen 100 gramov • zeler 100 gramov
Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Ošúpeme cesnak a pokrájame na plátky. Paradajky zalejeme horúcou vodou, vodu zlejeme, paradajky ošúpeme a nakrájame.


4.
Mäso pridáme k cibuli a orestujeme.

5.
paradajkový pretlak 100 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • víno biele suché 200 mililitrov • voda
K mäsu pridáme pripravenú zeleninu, paradajkový pretlak, soľ, korenie a podlejeme vínom. Premiešame a dusíme pod pokrievkou, za občasného premiešania 30 minút. Podľa potreby podlievame vodou v malých množstvách.

6.
paradajky 200 gramov • cesnak 1 strúčik • voda 50 mililitrov
Pridáme paradajky, cesnak, podlejeme vodou...

7.
... a dusíme ďalej do mäkka (asi 30-45 minút).

Dobrú chuť!