Teľacie kocky na bielom víne
Šťavnaté mäso so zeleninou. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,teľacie pliecko,mrkva,petržlen,zeler,víno biele suché,Teľacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové,Sezónne recepty
Teľacie mäso
Kategórie
Teľacie mäso › Bezlaktózové › Bezlepkové › Sezónne recepty › Sezóna - Zeler › Sezóna - Mrkva ›
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 1 | strúčik | |
cibuľa | 200 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
masť bravčová | 50 | gramov | |
mrkva | 200 | gramov | |
paradajkový pretlak | 100 | mililitrov | |
paradajky | 200 | gramov | |
petržlen | 100 | gramov | |
soľ | 1.5 | čajovej lyžičky | |
teľacie pliecko | 600 | gramov | |
voda | - | ||
voda | 50 | mililitrov | |
víno biele suché | 200 | mililitrov | |
zeler | 100 | gramov |
Recept
2.
mrkva 200 gramov • petržlen 100 gramov • zeler 100 gramov
Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Ošúpeme cesnak a pokrájame na plátky. Paradajky zalejeme horúcou vodou, vodu zlejeme, paradajky ošúpeme a nakrájame.
4.
Mäso pridáme k cibuli a orestujeme.
5.
paradajkový pretlak 100 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • víno biele suché 200 mililitrov • voda
K mäsu pridáme pripravenú zeleninu, paradajkový pretlak, soľ, korenie a podlejeme vínom. Premiešame a dusíme pod pokrievkou, za občasného premiešania 30 minút. Podľa potreby podlievame vodou v malých množstvách.
6.
paradajky 200 gramov • cesnak 1 strúčik • voda 50 mililitrov
Pridáme paradajky, cesnak, podlejeme vodou...
7.
... a dusíme ďalej do mäkka (asi 30-45 minút).
Dobrú chuť!