Teľacie kocky na bielom víne

Šťavnaté mäso so zeleninou. Podávame so zemiakovou kašou.
recept,fotorecept,teľacie pliecko,mrkva,petržlen,zeler,víno biele suché,Teľacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Teľacie mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
| cesnak | 1 6 | strúčik kcal | |
| cibuľa | 200 88 | gramov kcal | |
| korenie čierne mleté | 1 17 | čajová lyžička kcal | |
| masť bravčová | 50 449 | gramov kcal | |
| mrkva | 200 90 | gramov kcal | |
| paradajkový pretlak | 100 68 | mililitrov kcal | |
| paradajky | 200 50 | gramov kcal | |
| petržlen | 100 63 | gramov kcal | |
| soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
| teľacie pliecko | 600 900 | gramov kcal | |
| voda | 0 ?? | kcal | |
| voda | 50 0 | mililitrov kcal | |
| víno biele suché | 200 164 | mililitrov kcal | |
| zeler | 100 50 | gramov kcal |
Recept

2.
mrkva 200 gramov • petržlen 100 gramov • zeler 100 gramov
Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Ošúpeme cesnak a pokrájame na plátky. Paradajky zalejeme horúcou vodou, vodu zlejeme, paradajky ošúpeme a nakrájame.


4.
Mäso pridáme k cibuli a orestujeme.

5.
paradajkový pretlak 100 mililitrov • soľ 1.5 čajovej lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička • víno biele suché 200 mililitrov • voda
K mäsu pridáme pripravenú zeleninu, paradajkový pretlak, soľ, korenie a podlejeme vínom. Premiešame a dusíme pod pokrievkou, za občasného premiešania 30 minút. Podľa potreby podlievame vodou v malých množstvách.

6.
paradajky 200 gramov • cesnak 1 strúčik • voda 50 mililitrov
Pridáme paradajky, cesnak, podlejeme vodou...

7.
... a dusíme ďalej do mäkka (asi 30-45 minút).

Dobrú chuť!
























