svetvomne.sk

Teľacie kocky na bielom víne

     

Šťavnaté mäso so zeleninou. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

Kategórie:   

 

 
 
Cesnak1strúčik
Cibuľa200gramov
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Masť bravčová50gramov
Mrkva200gramov
Paradajkový pretlak100mililitrov
Paradajky200gramov
Petržlen100gramov
Soľ1.5čajovej lyžičky
Teľacie pliecko600gramov
Voda
Voda50mililitrov
Víno biele suché200mililitrov
Zeler100gramov

1. 

teľacie pliecko 600 g

Mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

2. 

mrkva 200 g  petržlen 100 g  zeler 100 g

Zeleninu očistíme, umyjeme a pokrájame. Ošúpeme cesnak a pokrájame na plátky. Paradajky zalejeme horúcou vodou, vodu zlejeme, paradajky ošúpeme a nakrájame.

3. 

cibuľa 200 g  masť bravčová 50 g

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

4. 

Mäso pridáme k cibuli a orestujeme.

5. 

paradajkový pretlak 100 ml  soľ 1.5 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  víno biele suché 200 ml  voda

K mäsu pridáme pripravenú zeleninu, paradajkový pretlak, soľ, korenie a podlejeme vínom. Premiešame a dusíme pod pokrievkou, za občasného premiešania 30 minút. Podľa potreby podlievame vodou v malých množstvách.

6. 

paradajky 200 g  cesnak 1 strúčik  voda 50 ml

Pridáme paradajky, cesnak, podlejeme vodou...

7. 

... a dusíme ďalej do mäkka (asi 30-45 minút).

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť