Teľací guláš so zemiakmi

Tento výborný a hustý guláš všetkým zaručene zachutí.
recept,fotorecept,teľacie lýtko - móčing,zemiaky,Teľacie mäso,Bezlaktózové,Bezlepkové
Teľacie mäso
Kuchtil
Počet porcií
6
Hmotnosť porcie
521 g
Energia porcie
549 kcal
Čas prípravy
1 h. 40 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
cesnak | 2 11 | strúčiky kcal | |
cibuľa | 800 352 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
masť bravčová | 50 449 | gramov kcal | |
paradajkový pretlak | 150 103 | mililitrov kcal | |
soľ | 1.5 0 | čajovej lyžičky kcal | |
teľacie lýtko - móčing | 800 1040 | gramov kcal | |
vývar hovädzí | 500 595 | mililitrov kcal | |
zemiaky | 800 736 | gramov kcal |
Recept


3.
Pridáme mäso, premiešame a mäso necháme zatiahnuť.

4.
korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • soľ 1 čajová lyžička • vývar hovädzí 500 mililitrov
Osolíme, okoreníme a prilejeme vývar, alebo vodu.

5.
Premiešame a pod pokrievkou, za občasného premiešania, varíme asi 80 minút do zmäknutia (doba varenia závisí od použitého mäsa).


7.
soľ ½ čajovej lyžičky
Zemiaky pridáme k mäsu, osolíme, premiešame a 15 minút varíme do zmäknutia zemiakov. Guláš je hustý, počas varenia zemiakov častejšie premiešavame, aby sa neprichytil.



Dobrú chuť!