svetvomne.sk

Teľací guláš so zemiakmi

    

Tento výborný a hustý guláš všetkým zaručene zachutí.

Kuchtil

Počet porcií

6

Čas prípravy

1 h. 40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
cesnak2strúčiky
cibuľa800gramov
korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
masť bravčová50gramov
paradajkový pretlak150mililitrov
soľ1.5čajovej lyžičky
teľacie lýtko - móčing800gramov
vývar hovädzí500mililitrov
zemiaky800gramov

1. 

teľacie lýtko - móčing 800 gramov

Teľacie, alebo hovädzie mäso umyjeme a pokrájame na kocky.

2. 

cibuľa 800 gramov  masť bravčová 50 gramov

Cibuľu ošúpeme, nakrájame a osmažíme na masti.

3. 

Pridáme mäso, premiešame a mäso necháme zatiahnuť.

4. 

korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky  soľ 1 čajová lyžička  vývar hovädzí 500 mililitrov

Osolíme, okoreníme a prilejeme vývar, alebo vodu.

5. 

Premiešame a pod pokrievkou, za občasného premiešania, varíme asi 80 minút do zmäknutia (doba varenia závisí od použitého mäsa).

6. 

zemiaky 800 gramov

Zemiaky ošúpeme a pokrájame na malé kocky.

7. 

soľ ½ čajovej lyžičky

Zemiaky pridáme k mäsu, osolíme, premiešame a 15 minút varíme do zmäknutia zemiakov. Guláš je hustý, počas varenia zemiakov častejšie premiešavame, aby sa neprichytil.

8. 

paradajkový pretlak 150 mililitrov

Nakoniec vmiešame pretlak...

9. 

cesnak 2 strúčiky

...a očistený, prelisovaný cesnak.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť