Torta Malakov s mascarpone
![Torta Malakov s mascarpone](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000989/img_sk_4x3/torta-malakov-s-mascarpone_00180.jpg)
Tradičná obľúbená torta ktorej základom sú piškóty. Torta Malakov (Malakoff) má veľa receptúr a my vám ponúkame jeden z tých najlepších.
recept,fotorecept,piškóty dlhé,mascarpone,mandle lupienky,Torty,Zákusky,Nepečené
Torty
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 100 | gramov | |
cukor vanilkový | 10 | gramov | |
káva čierna instantná | 2 | čajové lyžičky | |
mandle lupienky | 50 | gramov | |
mascarpone | 250 | gramov | |
maslo | 125 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 350 | mililitrov | |
piškóty dlhé | 320 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 40 | gramov | |
rum tmavý | 3 | polievkové lyžice | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 150 | mililitrov | |
voda | 150 | mililitrov |
Recept
1. Príprava piškót
piškóty dlhé 320 gramov
Potrebné množstvo piškót zrežeme na výšku tortovej formy. Formu vystelieme potravinárskou fóliu a piškóty si do nej dookola poukladáme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5511w.jpg)
2. Krém
mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • cukor vanilkový 10 gramov • puding vanilkový - prášok 40 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Necháme ho dobre vychladiť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5507w.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5509w.jpg)
4.
Do masla zapracujeme vychladený puding.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5513w.jpg)
5.
mascarpone 250 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov
Primiešame mascarpone a vyšľahanú smotanu na šľahanie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5514w.jpg)
6.
voda 150 mililitrov • káva čierna instantná 2 čajové lyžičky • rum tmavý 3 polievkové lyžice • mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov
Vodu zmiešame s instantnou kávou a rumom a nalejeme ju do plytkej misky. Do druhej misky si pripravíme mlieko. Do mlieka postupne namočíme piškóty ktoré máme uložené po obvode formy. Piškóty nemáčame dlho, aby sa nám moc nerozmočili.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5516w.jpg)
7.
Do kávy namočíme ďalšie piškóty a uložíme ich na dno formy.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5517w.jpg)
8.
Na piškóty navrstvíme viac ako tretinu krému.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5518w.jpg)
9.
Na krém opäť poukladáme piškóty namočené v káve. Opäť navrstvíme krém, z ktorého si necháme asi 4 -5 polievkových lyžíc v miske. Znovu položíme vrstvu piškót namočených v káve. Tie potrieme odloženým krémom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5522w.jpg)
10.
mandle lupienky 50 gramov
Povrch torty posypeme mandľovými lupienkami a uložíme ju na noc do chladničky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5523w.jpg)
11.
Na druhý deň servírujeme.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000989/small/IMG_5579w.jpg)
Dobrú chuť!