RECEPTY

Torta Malakov s mascarpone

Torta Malakov s mascarpone

Tradičná obľúbená torta ktorej základom sú piškóty. Torta Malakov (Malakoff) má veľa receptúr a my vám ponúkame jeden z tých najlepších.

recept,fotorecept,piškóty dlhé,mascarpone,mandle lupienky,Torty,Zákusky,Nepečené

Torty

Kuchtil

Počet porcií

10

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový100gramov
cukor vanilkový10gramov
káva čierna instantná2čajové lyžičky
mandle lupienky50gramov
mascarpone250gramov
maslo125gramov
mlieko polotučné 1,5%350mililitrov
piškóty dlhé320gramov
puding vanilkový - prášok40gramov
rum tmavý3polievkové lyžice
smotana na šľahanie (30-33% tuku)150mililitrov
voda150mililitrov

 

Recept

1. Príprava piškót

piškóty dlhé 320 gramov

Potrebné množstvo piškót zrežeme na výšku tortovej formy. Formu vystelieme potravinárskou fóliu a piškóty si do nej dookola poukladáme.

2. Krém

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  cukor vanilkový 10 gramov  puding vanilkový - prášok 40 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Necháme ho dobre vychladiť.

3. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

4. 

Do masla zapracujeme vychladený puding.

5. 

mascarpone 250 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov

Primiešame mascarpone a vyšľahanú smotanu na šľahanie.

6. 

voda 150 mililitrov  káva čierna instantná 2 čajové lyžičky  rum tmavý 3 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Vodu zmiešame s instantnou kávou a rumom a nalejeme ju do plytkej misky. Do druhej misky si pripravíme mlieko. Do mlieka postupne namočíme piškóty ktoré máme uložené po obvode formy. Piškóty nemáčame dlho, aby sa nám moc nerozmočili.

7. 

Do kávy namočíme ďalšie piškóty a uložíme ich na dno formy.

8. 

Na piškóty navrstvíme viac ako tretinu krému.

9. 

Na krém opäť poukladáme piškóty namočené v káve. Opäť navrstvíme krém, z ktorého si necháme asi 4 -5 polievkových lyžíc v miske. Znovu položíme vrstvu piškót namočených v káve. Tie potrieme odloženým krémom.

10. 

mandle lupienky 50 gramov

Povrch torty posypeme mandľovými lupienkami a uložíme ju na noc do chladničky.

11. 

Na druhý deň servírujeme.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies