RECEPTY

Torta Malakov s mascarpone

Torta Malakov s mascarpone

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star

Tradičná obľúbená torta ktorej základom sú piškóty. Torta Malakov (Malakoff) má veľa receptúr a my vám ponúkame jeden z tých najlepších.

recept,fotorecept,piškóty dlhé,mascarpone,mandle lupienky,Torty,Zákusky,Nepečené

Torty

Kuchtil

Počet porcií

10

Hmotnosť porcie

160 g

Energia porcie

476 kcal

Čas prípravy

Náročnosť

vysoká

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový

100

388

gramov

kcal

cukor vanilkový

10

37

gramov

kcal

káva čierna instantná

2

29

čajové lyžičky

kcal

mandle lupienky

50

312

gramov

kcal

mascarpone

250

968

gramov

kcal

maslo

125

918

gramov

kcal

mlieko polotučné 1,5%

350

169

mililitrov

kcal

piškóty dlhé

320

1223

gramov

kcal

puding vanilkový - prášok

40

142

gramov

kcal

rum tmavý

3

108

polievkové lyžice

kcal

smotana na šľahanie (30-33% tuku)

150

467

mililitrov

kcal

voda

150

0

mililitrov

kcal

 

Recept

1. Príprava piškót

piškóty dlhé 320 gramov

Potrebné množstvo piškót zrežeme na výšku tortovej formy. Formu vystelieme potravinárskou fóliu a piškóty si do nej dookola poukladáme.

Potrebné množstvo piškót zrežeme na výšku...

2. Krém

mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov  cukor vanilkový 10 gramov  puding vanilkový - prášok 40 gramov

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme puding. Necháme ho dobre vychladiť.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme...

3. 

maslo 125 gramov  cukor práškový 100 gramov

Maslo vymiešame s cukrom.

Maslo vymiešame s cukrom....

4. 

Do masla zapracujeme vychladený puding.

Do masla zapracujeme vychladený puding....

5. 

mascarpone 250 gramov  smotana na šľahanie (30-33% tuku) 150 mililitrov

Primiešame mascarpone a vyšľahanú smotanu na šľahanie.

Primiešame mascarpone a vyšľahanú smotanu na...

6. 

voda 150 mililitrov  káva čierna instantná 2 čajové lyžičky  rum tmavý 3 polievkové lyžice  mlieko polotučné 1,5% 100 mililitrov

Vodu zmiešame s instantnou kávou a rumom a nalejeme ju do plytkej misky. Do druhej misky si pripravíme mlieko. Do mlieka postupne namočíme piškóty ktoré máme uložené po obvode formy. Piškóty nemáčame dlho, aby sa nám moc nerozmočili.

Vodu zmiešame s instantnou kávou a rumom a...

7. 

Do kávy namočíme ďalšie piškóty a uložíme ich na dno formy.

Do kávy namočíme ďalšie piškóty a uložíme...

8. 

Na piškóty navrstvíme viac ako tretinu krému.

Na piškóty navrstvíme viac ako tretinu krému....

9. 

Na krém opäť poukladáme piškóty namočené v káve. Opäť navrstvíme krém, z ktorého si necháme asi 4 -5 polievkových lyžíc v miske. Znovu položíme vrstvu piškót namočených v káve. Tie potrieme odloženým krémom.

Na krém opäť poukladáme piškóty namočené v...

10. 

mandle lupienky 50 gramov

Povrch torty posypeme mandľovými lupienkami a uložíme ju na noc do chladničky.

Povrch torty posypeme mandľovými lupienkami a...

11. 

Na druhý deň servírujeme.

Na druhý deň servírujeme....

Dobrú chuť!

Odporúčané recepty

Články

Obľúbené vyhľadávania

Najpopulárnejšie recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť