Nepečená jablková torta s orieškami
Výborná chrumkavá torta, plná lieskových orieškov a tekvicových semienok. Podávame poliatu čerstvou citrónovou šťavou v množstve podľa chuti.
recept,fotorecept,jablká,Zdravé koláčiky,Nepečené,Sezónne recepty
Zdravé koláčiky
Kategórie
Zdravé koláčiky › Nepečené › Sezónne recepty › Nepečené koláče › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | - | ||
cukor trstinový | 100 | gramov | |
jablká | 1 | kilogram | |
orechy lieskové | 100 | gramov | |
piškóty | 200 | gramov | |
puding vanilkový - prášok | 37 | gramov | |
semienka tekvicové lúpané | 60 | gramov | |
voda | 250 | mililitrov | |
čokoláda 85% | - |
Recept
1.
jablká 1 kilogram • cukor trstinový 100 gramov
Jablká očistíme, nahrubo postrúhame, zasypeme cukrom a uvaríme na kašu. Rozmixujeme ponorným mixérom.
3.
Prisypeme a zamiešame ich do jablkového pyré.
4.
voda 250 mililitrov • puding vanilkový - prášok 37 gramov
Pyré vrátime na oheň, prilejeme vo vode rozmiešaný pudingový prášok a varíme do zhustnutia.
6.
Vmiešame ich do uvarenej jablkovo-orieškovej kaše.
7.
piškóty 100 gramov
Na dno tortovej formy (priemer 26 cm) rozložíme piškóty. Pre zdravšiu variantu torty použijeme celozrnné piškóty.
9.
Navrstvíme druhú polovicu zmesi a uhladíme. Vložíme do chladničky na 2-3 hodiny tuhnúť. Najlepšie je nechať tuhnúť tortu cez noc, vtedy sa piškóty lepšie od jabĺk prevlhčia.
Dobrú chuť!