Nepečená jablková torta s orieškami

Výborná chrumkavá torta, plná lieskových orieškov a tekvicových semienok. Podávame poliatu čerstvou citrónovou šťavou v množstve podľa chuti.
recept,fotorecept,jablká,Zdravé koláčiky,Nepečené,Sezónne recepty
Zdravé koláčiky
Kategórie
Zdravé koláčiky › Nepečené › Sezónne recepty › Nepečené koláče › Dezerty z jabĺk › Sezóna - Jablká (jeseň) › Sezóna - Jablká (zima) ›Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 0 ?? | kcal | |
cukor trstinový | 100 396 | gramov kcal | |
jablká | 1 610 | kilogram kcal | |
orechy lieskové | 100 ?? | gramov kcal | |
piškóty | 200 794 | gramov kcal | |
puding vanilkový - prášok | 37 ?? | gramov kcal | |
semienka tekvicové lúpané | 60 ?? | gramov kcal | |
voda | 250 553 | mililitrov kcal | |
čokoláda 85% | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
jablká 1 kilogram • cukor trstinový 100 gramov
Jablká očistíme, nahrubo postrúhame, zasypeme cukrom a uvaríme na kašu. Rozmixujeme ponorným mixérom.


3.
Prisypeme a zamiešame ich do jablkového pyré.

4.
voda 250 mililitrov • puding vanilkový - prášok 37 gramov
Pyré vrátime na oheň, prilejeme vo vode rozmiešaný pudingový prášok a varíme do zhustnutia.


6.
Vmiešame ich do uvarenej jablkovo-orieškovej kaše.

7.
piškóty 100 gramov
Na dno tortovej formy (priemer 26 cm) rozložíme piškóty. Pre zdravšiu variantu torty použijeme celozrnné piškóty.


9.
Navrstvíme druhú polovicu zmesi a uhladíme. Vložíme do chladničky na 2-3 hodiny tuhnúť. Najlepšie je nechať tuhnúť tortu cez noc, vtedy sa piškóty lepšie od jabĺk prevlhčia.



Dobrú chuť!