svetvomne.sk

Mrkvová torta

    

Pozrite si overený postup na prípravu vynikajúceho tortového korpusu, ktorý sa vďaka šťavnatej netradičnej ingrediencii - mrkve, dá servírovať aj samostatne s cukrovou polevou, šľahačkou, alebo zmrzlinou.

Kuchtil

Počet porcií

16

Čas prípravy

1 h. 20 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
citrónová šťava3polievkové lyžice
cukor kryštálový225gramov
cukor práškový100gramov
cukor vanilkový25gramov
jedlá sóda (sóda bikarbóna)2čajové lyžičky
maslo20gramov
mrkva500gramov
múka hladká1polievková lyžica
múka hladká300gramov
olej repkový200gramov
orechy vlašské150gramov
soľ1štipka
vajce slepačie4kusy
škorica mletá2čajové lyžičky

1. 

mrkva 500 gramov

Ošúpeme mrkvu, umyjeme a nahrubo postrúhame.

2. 

múka hladká 300 gramov  cukor kryštálový 225 gramov  cukor vanilkový 25 gramov  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky  škorica mletá 2 čajové lyžičky  soľ 1 štipka

Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

3. 

Suché suroviny spolu dobre premiešame.

4. 

vajce slepačie 4 kusy  olej repkový 200 gramov

Vajcia vyšľaháme metličkou. Postupne prišľaháme olej.

5. 

Do tekutej zmesi postupne primiešavame suchú zmes.

6. 

Primiešame pripravenú nastrúhanú mrkvu.

7. 

orechy vlašské 150 gramov

Na doske veľkým nožom posekáme orechy nahrubo a tiež primiešame do cesta.

8. 

maslo 20 gramov  múka hladká 1 polievková lyžica

Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm

Formu na pečenie vymažeme maslom a vysypeme múkou.

9. 

Cesto vylejeme do formy a rovnomerne rozotrieme.

10. 

Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.

11. Citrónová poleva

cukor práškový 100 gramov  citrónová šťava 3 polievkové lyžice

Cukor vyšľaháme so šťavou z polovice citróna.

Citrónová poleva

12. 

Polevu rozotrieme po povrchu vychladnutej torty.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť