Mrkvová torta

Pozrite si overený postup na prípravu vynikajúceho tortového korpusu, ktorý sa vďaka šťavnatej netradičnej ingrediencii - mrkve, dá servírovať aj samostatne s cukrovou polevou, šľahačkou, alebo zmrzlinou.
recept,fotorecept,orechy vlašské,mrkva,Torty
Torty
Kuchtil
Počet porcií
16
Hmotnosť porcie
114 g
Energia porcie
378 kcal
Čas prípravy
1 h. 20 min.
Náročnosť
stredná
Ingrediencie
Ingrediencie
citrónová šťava | 3 10 | polievkové lyžice kcal | |
cukor kryštálový | 225 905 | gramov kcal | |
cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
cukor vanilkový | 25 91 | gramov kcal | |
jedlá sóda (sóda bikarbóna) | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
maslo | 20 147 | gramov kcal | |
mrkva | 500 225 | gramov kcal | |
múka hladká | 1 53 | polievková lyžica kcal | |
múka hladká | 300 1041 | gramov kcal | |
olej repkový | 200 1798 | gramov kcal | |
orechy vlašské | 150 1011 | gramov kcal | |
soľ | 1 0 | štipka kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
škorica mletá | 2 25 | čajové lyžičky kcal |
Recept

2.
múka hladká 300 gramov • cukor kryštálový 225 gramov • cukor vanilkový 25 gramov • jedlá sóda (sóda bikarbóna) 2 čajové lyžičky • škorica mletá 2 čajové lyžičky • soľ 1 štipka
Uvedené ingrediencie vložíme do hlbokej misy.

3.
Suché suroviny spolu dobre premiešame.

4.
vajce slepačie 4 kusy • olej repkový 200 gramov
Vajcia vyšľaháme metličkou. Postupne prišľaháme olej.

5.
Do tekutej zmesi postupne primiešavame suchú zmes.

6.
Primiešame pripravenú nastrúhanú mrkvu.

7.
orechy vlašské 150 gramov
Na doske veľkým nožom posekáme orechy nahrubo a tiež primiešame do cesta.

8.
maslo 20 gramov • múka hladká 1 polievková lyžica
Forma na tortu rozkladacia ø 28 cm
Formu na pečenie vymažeme maslom a vysypeme múkou.

9.
Cesto vylejeme do formy a rovnomerne rozotrieme.

10.
Pečieme 60 min. pri teplote 180°C.

11. Citrónová poleva
cukor práškový 100 gramov • citrónová šťava 3 polievkové lyžice
Cukor vyšľaháme so šťavou z polovice citróna.

12.
Polevu rozotrieme po povrchu vychladnutej torty.

Dobrú chuť!