Malinová smotanová zmrzlina
Jemná, krémová domáca zmrzlina. Zmrzlina je najlepšia 4-5 hodín po zmrazení. Ak ju máte v chladničke dlhšie, viac stuhne. Potom ju stačí pred podávaním nechať chvíľu povoliť a premixovať ponorným mixérom. Opäť nadobudne krásnu a chutnú krémovú konzistenciu.
recept,fotorecept,maliny,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Mrazené dezerty,Bezlepkové
Mrazené dezerty
Ingrediencie
Ingrediencie
maliny | 350 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 250 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 | mililitrov |
Recept
2.
...a zmixujeme.
3.
Precedíme...
4.
...a prepasírujeme cez sitko (Tip: Jadierka malín odporúčame si nechať, stačí ich prepláchnuť studenou vodou na sitku a usušiť. Potom ich môžeme podľa potreby a chuti pridať do cereálnej raňajkovej kaše).
5.
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 250 gramov
Do hustej malinovej šťavy pridáme sladké kondenzované mlieko...
6.
...a vyšľaháme. Vložíme na 1 hodinu do mrazničky.
7.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov
Vyšľaháme šľahačku a vmiešame ju do zmrzliny. Opäť vložíme do mrazničky na 1 hodinu.
8.
Potom opäť prešľaháme,...
9.
...nalejeme do nádoby vhodnej do mrazničky a uzavrieme. Vložíme do mrazničky na 2-3 hodiny, aby zmrzlina primerane stuhla.
Dobrú chuť!