svetvomne.sk

Malinová smotanová zmrzlina

     

Jemná, krémová domáca zmrzlina. Zmrzlina je najlepšia 4-5 hodín po zmrazení. Ak ju máte v chladničke dlhšie, viac stuhne. Potom ju stačí pred podávaním nechať chvíľu povoliť a premixovať ponorným mixérom. Opäť nadobudne krásnu a chutnú krémovú konzistenciu.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

2 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 

1. 

maliny 350 g

Maliny umyjeme, necháme odtiecť...

2. 

...a zmixujeme.

3. 

Precedíme...

4. 

...a prepasírujeme cez sitko (Tip: Jadierka malín odporúčame si nechať, stačí ich prepláchnuť studenou vodou na sitku a usušiť. Potom ich môžeme podľa potreby a chuti pridať do cereálnej raňajkovej kaše).

5. 

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 250 g

Do hustej malinovej šťavy pridáme sladké kondenzované mlieko...

6. 

...a vyšľaháme. Vložíme na 1 hodinu do mrazničky.

7. 

smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 ml

Vyšľaháme šľahačku a vmiešame ju do zmrzliny. Opäť vložíme do mrazničky na 1 hodinu.

8. 

Potom opäť prešľaháme,...

9. 

...nalejeme do nádoby vhodnej do mrazničky a uzavrieme. Vložíme do mrazničky na 2-3 hodiny, aby zmrzlina primerane stuhla.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť