RECEPTY

Acidko koláč

Jednoduchý a rýchly, hrnčekový koláč. V recepte sme použili hrnček o objeme 200 ml.

recept,fotorecept,videorecept,hrozienka,orechy vlašské,mlieko acidofilné 3,6%,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1.25hrnčeka
cukor práškový-
hrozienka1hrnček
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
kakao - prášok2polievkové lyžice
maslo-
mlieko acidofilné 3,6%3hrnčeky
olej slnečnicový½hrnčeka
orechy vlašské1hrnček
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)-
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)3hrnčeky

 

Recept

1. 

hrozienka 1 hrnček

Hrozienka nasypeme do misky a umyjeme.

2. 

orechy vlašské 1 hrnček

Orechy nasekáme.

3. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 3 hrnčeky  mlieko acidofilné 3,6% 3 hrnčeky  olej slnečnicový ½ hrnčeka  cukor kryštálový 1.25 hrnčeka  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička

Do misy nasypeme krupicu, pridáme mlieko, olej, cukor, kakao a sódu bikarbónu. Dobre rozmiešame.

4. 

Primiešame hrozienka a orechy.

5. 

maslo  pšeničná krupica (detská dehydrovaná)

Cesto vylejeme do plechu (25x40 cm) vymasteného maslom a vysypaného krupicou. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 20 minút. Pomocou drevenej špajdle skúsime či je koláč upečený, a to tak, že ju zapichneme do koláča a po vytiahnutí nám na jej konci nezostane lepivé cesto.

6. 

cukor práškový

Upečený koláč posypeme preosiatym cukrom...

7. 

...a pokrájame.

Dobrú chuť!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť  • Upraviť nastavenia cookies