RECEPTY

Acidko koláč

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Jednoduchý a rýchly, hrnčekový koláč. V recepte sme použili hrnček o objeme 200 ml.

recept,fotorecept,videorecept,hrozienka,orechy vlašské,mlieko acidofilné 3,6%,Koláče

Koláče

Kuchtil

Počet porcií

24

Čas prípravy

40 min.

Náročnosť

stredná

 

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor kryštálový1.25hrnčeka
cukor práškový-
hrozienka1hrnček
jedlá sóda (sóda bikarbóna)1čajová lyžička
kakao - prášok2polievkové lyžice
maslo-
mlieko acidofilné 3,6%3hrnčeky
olej slnečnicový½hrnčeka
orechy vlašské1hrnček
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)-
pšeničná krupica (detská dehydrovaná)3hrnčeky

 

Recept

1. 

hrozienka 1 hrnček

Hrozienka nasypeme do misky a umyjeme.

2. 

orechy vlašské 1 hrnček

Orechy nasekáme.

3. 

pšeničná krupica (detská dehydrovaná) 3 hrnčeky  mlieko acidofilné 3,6% 3 hrnčeky  olej slnečnicový ½ hrnčeka  cukor kryštálový 1.25 hrnčeka  kakao - prášok 2 polievkové lyžice  jedlá sóda (sóda bikarbóna) 1 čajová lyžička

Do misy nasypeme krupicu, pridáme mlieko, olej, cukor, kakao a sódu bikarbónu. Dobre rozmiešame.

4. 

Primiešame hrozienka a orechy.

5. 

maslo  pšeničná krupica (detská dehydrovaná)

Cesto vylejeme do plechu (25x40 cm) vymasteného maslom a vysypaného krupicou. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C asi 20 minút. Pomocou drevenej špajdle skúsime či je koláč upečený, a to tak, že ju zapichneme do koláča a po vytiahnutí nám na jej konci nezostane lepivé cesto.

Cesto vylejeme do plechu (25x40 cm) vymasteného...

6. 

cukor práškový

Upečený koláč posypeme preosiatym cukrom...

Upečený koláč posypeme preosiatym cukrom......

7. 

...a pokrájame.

...a pokrájame....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť