Šošovicovo-cícerová polievka so zemiakmi

Chutná a rýchla smotanovo-mliečna strukovinová polievočka, ktorá vás zasýti i zahreje. Pred podávaním posypeme mletým koriandrom, alebo ochutíme citrónovou šťavou.
recept,fotorecept,cícer sterilizovaný,šošovica sterilizovaná,Strukovinové polievky
Strukovinové polievky
Kategórie
Strukovinové polievky ›Ingrediencie
Ingrediencie
| cukor kryštálový | ½ 11 | čajovej lyžičky kcal | |
| cícer sterilizovaný | 300 375 | gramov kcal | |
| mlieko polotučné 1,5% | 400 192 | mililitrov kcal | |
| múka hladká | 30 105 | gramov kcal | |
| smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 200 622 | mililitrov kcal | |
| soľ | 1 0 | čajová lyžička kcal | |
| voda | 600 0 | mililitrov kcal | |
| zemiaky | 250 230 | gramov kcal | |
| šošovica sterilizovaná | 300 231 | gramov kcal |
Recept
1.
zemiaky 250 gramov • voda 600 mililitrov • soľ 1 čajová lyžička
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na malé kocky, zalejeme vodou, osolíme a uvaríme do mäkka.


3.
šošovica sterilizovaná 300 gramov • cukor kryštálový ½ čajovej lyžičky
...a scedenú šošovicu. Ochutíme trochou cukru.

4.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 200 mililitrov • mlieko polotučné 1,5% 400 mililitrov • múka hladká 30 gramov
Smotanu rozmiešame s mliekom a múkou. Zátrepku vmiešame do polievky a prevaríme. Podľa chuti dosolíme.

Dobrú chuť!























