svetvomne.sk

Rybacie guľôčky s medvedím cesnakom

     

Mimoriadne chutné rybie fašírky so zdravým medvedím cesnakom. Podávame so zemiakovou kašou.

Kuchtil

Počet porcií

12

Čas prípravy

45 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak medvedí60gramov
Cibuľa červená60gramov
Korenie čierne mleté½čajovej lyžičky
Rybie filé - 100% mäsa600gramov
Soľ1čajová lyžička
Strúhanka40gramov
Vajce slepačie2kusy

1. 

rybie filé - 100% mäsa 600 g

Rybie filé necháme rozmraziť, opláchneme pod tečúcou vodou...

2. 

...a pokrájame na drobné kúsky.

3. 

Mäso vkladáme do misy tak, že ho jemne medzi prstami drvíme a kontrolujeme prípadné kostičky, ktoré by sa mohli vo filé nachádzať (zvlášť je to potrebné, ak budeme jedlo podávať malým deťom).

4. 

cibuľa červená 60 g  soľ 1 ČL  korenie čierne mleté ½ ČL

Pridáme ošúpanú, nadrobno nakrájanú cibuľu, soľ a korenie.

5. 

cesnak medvedí 60 g

Medvedí cesnak umyjeme, nadrobno nasekáme...

6. 

vajce slepačie 2 ks

...a spolu s vajíčkami pridáme k rybe. Premiešame...

7. 

strúhanka 40 g

...a pridáme trochu strúhanky. Opäť premiešame a necháme chvíľu postáť.

8. 

Zo zmesi tvoríme guľôčky a ukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie.

9. 

Pečieme 25 min. pri teplote 200°C.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť