svetvomne.sk

Rybacie čipsy

    

Drobné, chrumkavé kúsky rýb. Podávame so zemiakovou kašou a osmaženou cibuľkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
cibuľa sušená2polievkové lyžice
citrón1kus
kukuričná krupica (polenta)60gramov
múka hladká60gramov
olej olivový1polievková lyžica
rybie filé - 100% mäsa600gramov
soľ1čajová lyžička

1. 

múka hladká 60 gramov  kukuričná krupica (polenta) 60 gramov  soľ 1 čajová lyžička  cibuľa sušená 2 polievkové lyžice

Obe múky zmiešame so soľou a sušenou cibuľou.

2. 

rybie filé - 100% mäsa 600 gramov

Rybacie filé rozmrazíme a opatrne ho rozoberieme na kúsky. Môžeme použiť aj inú rybu, najlepšie bezkostnatú, ktorú pokrájame.

3. 

Filé jemne premiešame s pripravenou zmesou.

4. 

olej olivový 1 polievková lyžica  citrón 1 kus

Na grilovaciu panvicu rozotrieme olej, nahrejeme ju a kúsky rýb prudko, za opatrného premiešavania, opražíme. Odstavíme z plameňa a ryby zalejeme citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť