svetvomne.sk

Rybacie čipsy

     

Drobné, chrumkavé kúsky rýb. Podávame so zemiakovou kašou a osmaženou cibuľkou.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

20 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
Cibuľa sušená2polievkové lyžice
Citrón1kus
Kukuričná krupica (polenta)60gramov
Múka hladká60gramov
Olej olivový1polievková lyžica
Rybie filé - 100% mäsa600gramov
Soľ1čajová lyžička

1. 

múka hladká 60 g  kukuričná krupica (polenta) 60 g  soľ 1 ČL  cibuľa sušená 2 PL

Obe múky zmiešame so soľou a sušenou cibuľou.

2. 

rybie filé - 100% mäsa 600 g

Rybacie filé rozmrazíme a opatrne ho rozoberieme na kúsky. Môžeme použiť aj inú rybu, najlepšie bezkostnatú, ktorú pokrájame.

3. 

Filé jemne premiešame s pripravenou zmesou.

4. 

olej olivový 1 PL  citrón 1 ks

Na grilovaciu panvicu rozotrieme olej, nahrejeme ju a kúsky rýb prudko, za opatrného premiešavania, opražíme. Odstavíme z plameňa a ryby zalejeme citrónovou šťavou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť