svetvomne.sk

Pečené rybie filé v trojobale

    

Zmeňte spôsob úpravy a skúste si pripraviť vyprážané rybacie filé jednoduchšie a zdravšie. Jeho úprava pečením v rúre je rovnako chutná. Podávame klasicky so zemiakovým šalátom.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
korenie na ryby2čajové lyžičky
múka hladká4polievkové lyžice
olej repkový3polievkové lyžice
rybie filé - 100% mäsa400gramov
soľ-
strúhanka4polievkové lyžice
vajce slepačie1kus

1. 

rybie filé - 100% mäsa 400 gramov  soľ

Rybu necháme rozmraziť, umyjeme a osušíme. Osolíme.

2. 

vajce slepačie 1 kus

V hlbokom tanieri rozšľaháme vajce.

3. 

strúhanka 4 polievkové lyžice  korenie na ryby 2 čajové lyžičky

Strúhanku premiešame s korením.

4. 

múka hladká 4 polievkové lyžice

Kocky filé obalíme v múke, vajíčku a v strúhanke.

5. 

olej repkový 3 polievkové lyžice

Plech potrieme trochu oleja a poukladáme rybu. Povrchu ju tiež pokvapkáme trochou oleja. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 250°C.

6. 

Pečieme 15 minút a rybu otočíme.

7. 

Vložíme späť do rúry a dopečieme asi 5 -10 minút do chrumkava.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť