Šampiňónové šunkové fliačky

Chutný cestovinový obed, podávame so zeleninovými šalátmi alebo kyslou uhorkou.
recept,fotorecept,šampiňóny,cestoviny - Fliačky,šunka bravčová dusená,Cestoviny
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny ›Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fliačky | 350 1260 | gramov kcal | |
cibuľa | 150 66 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
masť bravčová | 30 269 | gramov kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
mlieko nízkotučné 0,5% | 100 39 | mililitrov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 250 778 | mililitrov kcal | |
soľ | ½ 0 | čajovej lyžičky kcal | |
vajce slepačie | 3 264 | kusy kcal | |
šampiňóny | 400 64 | gramov kcal | |
šunka bravčová dusená | 150 156 | gramov kcal |
Recept
1.
cibuľa 150 gramov • masť bravčová 30 gramov
Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno a osmažíme na masti.


3.
cestoviny - Fliačky 350 gramov
Fliačky uvaríme v slanej vode, scedíme a prepláchneme pod tečúcou studenou vodou. Necháme odkvapkať a vrátime do hrnca v ktorom sa varili.


5.
Primiešame šampiňóny. Môžeme podávať, alebo dať fliačky zapekať.

6.
masť bravčová • mlieko nízkotučné 0,5% 100 mililitrov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 250 mililitrov • vajce slepačie 3 kusy • soľ ½ čajovej lyžičky • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky
Vložíme ich do vymastenej zapekacej formy a zalejeme nálevom z mlieka, smotany, vajec, soli a korenia.

7.
Pečieme prikryté 15 min. pri teplote 200°C. Odokryjeme a zapečieme 15 minút.

Dobrú chuť!