Plnené šampiňóny v župane
![Plnené šampiňóny v župane](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000214/img_sk_4x3/plnene-sampinony-v-zupane_00180.jpg)
Jeden z mnohých receptov na pokrm z chutných šampiňónov. Podávame s cibuľkovými zemiakmi, alebo so zeleninovým šalátom.
recept,fotorecept,šampiňóny,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
salám suchý | 50 | gramov | |
syr Feta | 200 | gramov | |
zemiakové cesto v prášku - polotovar | 700 | gramov | |
šampiňóny | 18 | kusov |
Recept
1. Príprava šampiňónov
šampiňóny 18 kusov
Väčšie šampiňóny očistíme, a odstránime nožičky, ktoré na drobno nakrájame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000214/small/IMG_6832.jpg)
2. Príprava plnky a plnenie
salám suchý 50 gramov • syr Feta 200 gramov
Salám postrúhame, pridáme syr Feta a nakrájané šampiňónové nožičky. Nesolíme, nakoľko syr je dostatočne slaný. Plnkou plníme šampiňónové hlavičky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000214/small/IMG_6838.jpg)
3. Zemiakové cesto
zemiakové cesto v prášku - polotovar 700 gramov
Pripravíme si čerstvé zemiakové cesto, alebo zemiakové cesto zo sušeného polotovaru, podľa návodu na obale.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000214/small/IMG_6844.jpg)
4. Obalenie šampiňónov
Cesto si rozdelíme na 18 kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme, obalíme šampiňón tak, aby bol otvor s plnkou smerom nahor.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000214/small/IMG_6847.jpg)
5. Pečenie
Na plech položíme papier na pečenie. Poukladáme obalené šampiňóny a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Pečiem vo vyhriatej rúre na najvyššom stupni 30 minút.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000214/small/IMG_6853.jpg)
6. Podávame
Upečené šampiňóny v župane sú chutné aj ako samostatný pokrm, prípadne ich môžeme podávať so zemiakmi, alebo čerstvým zeleninovým šalátom.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00000214/small/IMG_6866.jpg)
Dobrú chuť!