Plnené šampiňóny v župane

Jeden z mnohých receptov na pokrm z chutných šampiňónov. Podávame s cibuľkovými zemiakmi, alebo so zeleninovým šalátom.
recept,fotorecept,šampiňóny,Bezmäsité hlavné jedlá,Bezlepkové
Bezmäsité hlavné jedlá
Ingrediencie
Ingrediencie
salám suchý | 50 215 | gramov kcal | |
syr Feta | 200 526 | gramov kcal | |
zemiakové cesto v prášku - polotovar | 700 2324 | gramov kcal | |
šampiňóny | 18 ?? | kusov kcal |
Recept
1. Príprava šampiňónov
šampiňóny 18 kusov
Väčšie šampiňóny očistíme, a odstránime nožičky, ktoré na drobno nakrájame.

2. Príprava plnky a plnenie
salám suchý 50 gramov • syr Feta 200 gramov
Salám postrúhame, pridáme syr Feta a nakrájané šampiňónové nožičky. Nesolíme, nakoľko syr je dostatočne slaný. Plnkou plníme šampiňónové hlavičky.

3. Zemiakové cesto
zemiakové cesto v prášku - polotovar 700 gramov
Pripravíme si čerstvé zemiakové cesto, alebo zemiakové cesto zo sušeného polotovaru, podľa návodu na obale.

4. Obalenie šampiňónov
Cesto si rozdelíme na 18 kúskov. Každý kúsok rozvaľkáme, obalíme šampiňón tak, aby bol otvor s plnkou smerom nahor.

5. Pečenie
Na plech položíme papier na pečenie. Poukladáme obalené šampiňóny a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom. Pečiem vo vyhriatej rúre na najvyššom stupni 30 minút.

6. Podávame
Upečené šampiňóny v župane sú chutné aj ako samostatný pokrm, prípadne ich môžeme podávať so zemiakmi, alebo čerstvým zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!