Zapekané šunkové fliačky

Klasická dobrota :) zo slovenských školských jedální. Podávame s kyslou uhorkou.
recept,fotorecept,cestoviny - Fliačky,šunka bravčová dusená,Cestoviny
Cestoviny
Kategórie
Cestoviny ›Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Fliačky | 600 2160 | gramov kcal | |
korenie čierne mleté | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
masť bravčová | 20 180 | gramov kcal | |
masť bravčová | 0 ?? | kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 250 120 | mililitrov kcal | |
olej olivový | 0 ?? | kcal | |
smotana sladká na varenie | 250 400 | mililitrov kcal | |
soľ | 0 ?? | kcal | |
strúhanka | 0 ?? | kcal | |
vajce slepačie | 4 352 | kusy kcal | |
voda | 0 ?? | kcal | |
šunka bravčová dusená | 400 416 | gramov kcal |
Recept
1.
cestoviny - Fliačky 600 gramov • voda • soľ • olej olivový
Väčšie fliačky uvaríme v jemne slanej vode s trochou oleja asi 8 minút. Potom ich scedíme, rýchlo prepláchneme studenou vodou...



4.
Pridáme ju k cestovinám a dobre (najlepšie rukami) premiešame.

5.
Pekáč vymastíme masťou, vysypeme strúhankou a vložíme do neho cestoviny so šunkou ktoré jemne popritláčame a zarovnáme.

6.
vajce slepačie 4 kusy • korenie čierne mleté ½ čajovej lyžičky • mlieko polotučné 1,5% 250 mililitrov • smotana sladká na varenie 250 mililitrov
Cestoviny zalejeme rozmiešanými vajíčkami, so soľou a korením, v mlieku a v smotane.

7.
Zapekáme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 40 minút.

Dobrú chuť!