Najvýznamejšie ingrediencie
Vyberte si surovinu, ktorá by mala byť v recepte, ktorý hľadáte.
Klasický letný prívarok. Podávame s varenými zemiakmi, fašírkami, alebo s volským okom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Jemne sladkastá maslová polievka s jarným kalerábom, mrkvičkou, hráškom, skorými zemiačikmi... Chutí nielen všetkým deťom, ale aj všetkým dospelým.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Tip aj na nedeľný obed. Recept je energeticky odľahčený použitím jogurtu namiesto sladkej smotany, avšak na chutnosti skutočne netratí.
Kuchtil
DadaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Recept na prípravu chutných zemiakových lokší. Podávame ako prílohu k pečenej kačke či husi, alebo ich plníme slanými (kačacia pečeň) alebo sladkými (makovou, orechovou...) plnkami. Príprava je jednoduchá ale zamúčia celú kuchyňu :) Stoja však za to :)
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Cca 8 litrov vynikajúceho mäsového gulášu pripraveného v 16 litrovom smaltovanom kotlíku na horiacom borovicovom dreve. Počet porcií je priamo úmerný hladu a potrebe "pridať si dupľu" všetkých zúčastnených kuchárov a pomocníkov.
Kuchtil
MichalČas prípravy
4 h. Náročnosť
stredná
Klasický, jednoduchý šalát z paradajok a cibule.
Kuchtil
DadaČas prípravy
15 min.Náročnosť
nízka
Obľúbený kapustový šalát s majonézou. Ponúkame veľmi chutný recept na jednu z jeho verzií. Podávame ako prílohu k pokrmom z mäsa. Ocenia ho všetci účastníci vašej domácej oslavy, kedy ho podávame k studeným obloženým misám.
Kuchtil
DadaČas prípravy
—Náročnosť
stredná
Tradičný recept na bublaninu z jemného, nadýchaného cesta.
Kuchtil
NorikaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Jednoduchý recept na prípravu chutného pečeného mäsa s cesnakovým nádychom. Vhodnou prílohou sú zemiaky, alebo knedľa a dusená kapusta.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
2 h. Náročnosť
nízka
Rýchla verzia klasického dezertu z krehkého lístkového cesta.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
30 min.Náročnosť
stredná
Tradičná zaprážaná polievka s vajcom, obohatená o mrkvu osmaženú na masle, ktorá jej dodá skvelú farbu i chuť.
Kuchtil
DadaČas prípravy
25 min.Náročnosť
stredná
Tradičná šalátová polievka našej babičky.
Kuchtil
EditkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
nízka
Klasicky pripravená kačka bez príchutí. Mäso ide ľahko od kosti, upečená koža je chrumkavá a slaná. Podávame s dusenou bielou alebo červenou kapustou a s knedľou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Základný recept na prípravu tradičných zemiakových halušiek, ktoré sa môžu podávať v rôznych variáciách.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Výborný jednoduchý a hlavne rýchly zákusok z ananásového cesta a smotanového krému.
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
40 min.Náročnosť
stredná
Tradične upravené zemiaky vhodné ako príloha k mäsu.
Kuchtil
DadaČas prípravy
45 min.Náročnosť
nízka
Pečená roláda z mletého bravčového mäsa, vo vnútri jemná a na povrchu chrumkavá, plnená varenými vajíčkami.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Hrachový prívarok je najchutnejší s vareným údeným mäsom, posypaný opraženou cibuľou a s čerstvým voňajúcim chlebom.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 10 min.Náročnosť
nízka
Jednoduchá plnená fašírka, ktorú je vhodné podávať k strukovinovým prívarkom a omáčkam. Chutí aj so zemiakovou kašou, či varenými zemiakmi a kyslou uhorkou.
Kuchtil
DadaČas prípravy
1 h. 20 min.Náročnosť
stredná
Hubová omáčka podávaná s knedľou je vynikajúci, rýchly, bezmäsitý obed.
Kuchtil
DadaČas prípravy
30 min.Náročnosť
nízka
Úžasný zákusok ktorý zmizne z plechu za pár sekúnd. Poteší nielen návštevu ktorú čakáte, kolegov v práci ale hlavne mlsné jazýčky nás všetkých. Len pozor na prsty!
Kuchtil
ZuzkaČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná
Klasický hustý guláš, ktorý najlepšie chutí s čerstvým chlebom. Nezabudnite ho zapiť, dobrým chladeným pivkom!
Kuchtil
DadaČas prípravy
2 h. 30 min.Náročnosť
stredná
Svieži a šťavnatý koláč z krehkej mramorovanej piškóty s malinovým pudingom a polevou z kyslej smotany. Na prípravu koláča môžete použiť puding podľa vašej chuti.
Kuchtil
JurgasonČas prípravy
60 min.Náročnosť
stredná