Plnená prepelica v slaninkovom obale

Recept na prípravu poľných prepeličiek.
recept,fotorecept,prepelica,slanina oravská,Divina
Divina
Kategórie
Divina ›Ingrediencie
Ingrediencie
| cesnak sušený | ½ 9 | čajovej lyžičky kcal | |
| korenie čierne mleté | ¼ 5 | čajovej lyžičky kcal | |
| maslo | 10 74 | gramov kcal | |
| mlieko plnotučné 3,5% | 0 ?? | kcal | |
| muškátový oriešok mletý | 1 ?? | štipka kcal | |
| olej slnečnicový | 2 270 | polievkové lyžice kcal | |
| petržlenová vňať | 0 ?? | kcal | |
| prepelica | 2 ?? | kusy kcal | |
| rožok biely | 1 ?? | kus kcal | |
| slanina oravská | 50 295 | gramov kcal | |
| soľ zeleninová | 2 0 | čajové lyžičky kcal | |
| sójová omáčka | 2 42 | polievkové lyžice kcal | |
| tymián | ½ 3 | čajovej lyžičky kcal | |
| vaječný žĺtok | 1 57 | kus kcal | |
| voda | 200 0 | mililitrov kcal |
Recept

2. Príprava plnky
rožok biely 1 kus • mlieko plnotučné 3,5% • petržlenová vňať • maslo 10 gramov • soľ zeleninová 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté ¼ čajovej lyžičky • muškátový oriešok mletý 1 štipka • vaječný žĺtok 1 kus
Rožky rozmočíme v teplom mlieku, vyžmýkame. Pridáme vajce, petržlenovú vňať, roztopené maslo, zeleninovú soľ (podravka, vegeta), čierne korenie a muškátový oriešok.

3.
Prepelice naplníme pomocou čajovej lyžičky.

4. Príprava marinády
olej slnečnicový 2 polievkové lyžice • sójová omáčka 2 polievkové lyžice • tymián ½ čajovej lyžičky • cesnak sušený ½ čajovej lyžičky
V miske zamiešame olej, sójovú omáčku, tymián a sušený cesnak.

5.
Prepelice preložíme na plech a potrieme pripravenou marinádou.

6.
slanina oravská 50 gramov • voda 200 mililitrov
Na prepelice rozložíme plátky slaniny, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 170°C 45 - 55 minút. Upečené podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!























