svetvomne.sk

Plnená prepelica v slaninkovom obale

     

Recept na prípravu poľných prepeličiek.

Kuchtil

Počet porcií

2

Čas prípravy

1 h. 30 min.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
Cesnak sušený½čajovej lyžičky
Korenie čierne mleté¼čajovej lyžičky
Maslo10gramov
Mlieko plnotučné 3,5%
Muškátový oriešok mletý1štipka
Olej slnečnicový2polievkové lyžice
Petržlenová vňať
Prepelica2kusy
Rožok biely1kus
Slanina oravská50gramov
Soľ zeleninová2čajové lyžičky
Sójová omáčka2polievkové lyžice
Tymián½čajovej lyžičky
Vaječný žĺtok1kus
Voda200mililitrov

1. 

prepelica 2 ks

Prepelice očistíme, umyjeme a nasolíme zvnútra aj zvonka.

2. Príprava plnky

rožok biely 1 ks  mlieko plnotučné 3,5%  petržlenová vňať  maslo 10 g  soľ zeleninová 2 ČL  korenie čierne mleté ¼ ČL  muškátový oriešok mletý 1 štipka  vaječný žĺtok 1 ks

Rožky rozmočíme v teplom mlieku, vyžmýkame. Pridáme vajce, petržlenovú vňať, roztopené maslo, zeleninovú soľ (podravka, vegeta), čierne korenie a muškátový oriešok.

Príprava plnky

3. 

Prepelice naplníme pomocou čajovej lyžičky.

4. Príprava marinády

olej slnečnicový 2 PL  sójová omáčka 2 PL  tymián ½ ČL  cesnak sušený ½ ČL

V miske zamiešame olej, sójovú omáčku, tymián a sušený cesnak.

Príprava marinády

5. 

Prepelice preložíme na plech a potrieme pripravenou marinádou.

6. 

slanina oravská 50 g  voda 200 ml

Na prepelice rozložíme plátky slaniny, podlejeme vodou a pečieme pri teplote 170°C 45 - 55 minút. Upečené podávame s obľúbenou prílohou.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť