svetvomne.sk

Guláš z diviaka s brusnicami

    

Výborný guláš pre milovníkov diviny.

Kuchtil

Počet porcií

8

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

stredná

 

 

 
 
bobkový list5kusov
brusnice sušené150gramov
cibuľa1.5kilogramu
diviak - stehno1.5kilogramu
korenie na divinu2čajové lyžičky
korenie čierne celé10kusov
korenie čierne mleté1čajová lyžička
masť bravčová125gramov
paprika červená mletá2čajové lyžičky
soľ2čajové lyžičky
voda4.5litra

1. 

cibuľa 1.5 kilogramu

Cibuľu očistíme a nakrájame.

2. 

diviak - stehno 1.5 kilogramu

Mäso z diviaka umyjeme...

3. 

...a pokrájame na kocky.

4. 

masť bravčová 125 gramov

V kotlíku roztopíme masť, pridáme cibuľu a 20 minút smažíme.

5. 

korenie na divinu 2 čajové lyžičky  korenie čierne mleté 1 čajová lyžička  korenie čierne celé 10 kusov

Pridáme mäso, pozatiahnutí mäsa stiahneme kotlík z ohňa, pridáme korenie,...

6. 

paprika červená mletá 2 čajové lyžičky  bobkový list 5 kusov  soľ 2 čajové lyžičky

...papriku, bobkový list a soľ. Premiešame.

7. 

voda 4.5 litra  brusnice sušené 150 gramov

Zalejeme horúcou vodou prisypeme brusnice a za občasného miešania varíme do zmäknutia mäsa (asi 2-2,5 hodiny). Za ten čas sa časť vody odparí a vďaka cibuli guláš primerane zhustne.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť