svetvomne.sk

Guláš z diviaka s brusnicami

Výborný guláš pre milovníkov diviny.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 3 h.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Bobkový list5kusov
Brusnice sušené150gramov
Cibuľa1.5kilogramu
Diviak - stehno1.5kilogramu
Korenie na divinu2čajové lyžičky
Korenie čierne celé10kusov
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Masť bravčová125gramov
Paprika červená mletá2čajové lyžičky
Soľ2čajové lyžičky
Voda4.5litra

1. 

cibuľa 1.5 kg

Cibuľu očistíme a nakrájame.

2. 

diviak - stehno 1.5 kg

Mäso z diviaka umyjeme...

3. 

...a pokrájame na kocky.

4. 

masť bravčová 125 g

V kotlíku roztopíme masť, pridáme cibuľu a 20 minút smažíme.

5. 

korenie na divinu 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL  korenie čierne celé 10 ks

Pridáme mäso, pozatiahnutí mäsa stiahneme kotlík z ohňa, pridáme korenie,...

6. 

paprika červená mletá 2 ČL  bobkový list 5 ks  soľ 2 ČL

...papriku, bobkový list a soľ. Premiešame.

7. 

voda 4.5 l  brusnice sušené 150 g

Zalejeme horúcou vodou prisypeme brusnice a za občasného miešania varíme do zmäknutia mäsa (asi 2-2,5 hodiny). Za ten čas sa časť vody odparí a vďaka cibuli guláš primerane zhustne.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť