svetvomne.sk

Žraločí steak v pivnom cestíčku

    

Žraločie mäso má nevýraznú chuť, avšak jeho príprava v tomto nadýchanom a jemne pikantnom cestíčku, ho zmení na lahôdku. Pritom mimoriadne oceníte, že žralok je chrupavkovitá ryba a nemá takmer žiadne kosti. Podávame so zemiakovými prílohami.

Kuchtil

Počet porcií

4

Čas prípravy

30 min.

Náročnosť

nízka

 

 

 
 
korenie na ryby1.5čajovej lyžičky
múka hladká100gramov
olej repkový-
pivo svetlé100mililitrov
soľ-
vaječný bielok2kusy
žraločí steak900gramov

1. 

múka hladká 100 gramov  korenie na ryby 1.5 čajovej lyžičky  soľ  vaječný bielok 2 kusy  pivo svetlé 100 mililitrov

Žraločie steaky rozmrazíme, umyjeme a osušíme. Jemne nasolíme. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Múku zmiešame s korením na ryby,...

2. 

...prilejeme a zamiešame pivo.

3. 

Vmiešame sneh z bielkov.

4. 

žraločí steak 900 gramov

Steaky namočíme do cestíčka...

5. 

olej repkový

...a z oboch strán vypražíme na horúcom oleji.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť