Cestoviny tagliatelle s citrónom a parmezánom
Ľahké, chutné, svieže a rýchlo stráviteľné cestoviny.
recept,fotorecept,citrón,cestoviny - Tagliatelle,syr Parmezán,Cestoviny
Cestoviny
Ingrediencie
Ingrediencie
cestoviny - Tagliatelle | 350 | gramov | |
citrón | 1 | kus | |
citrónová šťava | 20 | mililitrov | |
jogurt biely | 250 | mililitrov | |
soľ | 1 | čajová lyžička | |
syr Parmezán | 50 | gramov |
Recept
1.
citrón 1 kus
Citrón umyjeme v studenej vode. Škrabkou na zeleninu z neho odkrojíme tri prúžky citrónovej kôry.
2. Príprava cestovín
cestoviny - Tagliatelle 350 gramov • soľ 1 čajová lyžička
Do hrnca nalejeme vodu, osolíme ju a privedieme k varu. Cestoviny varíme vo väčšom množstve vody, aby sa nezlepili. Hneď ako začne voda bublať, nasypeme do nej cestoviny a varíme podľa času udaného na obale cestovín.
3. Omáčka
jogurt biely 250 mililitrov
V menšom hrnci zohrejeme biely jogurt. Do neho vložíme prúžky citrónovej kôry.
4.
citrónová šťava 20 mililitrov
Keď sú cestoviny uvarené, zlejeme vodu, zmiešame ich s pripravenou omáčkou. Pokvapkáme 2 lyžicami citrónovej šťavy.
5.
syr Parmezán 50 gramov
Hotové cestoviny servírujeme na tanieroch. Porciu posypeme nastrúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!