svetvomne.sk

Batáty s cícerom a jogurtovo-uhorkovým dresingom

Vynikajúci a sýty bezmäsitý obed či večera.

 

Počet porcií: 2

Čas prípravy: 40 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cesnak1strúčik
Cícer sterilizovaný250gramov
Jogurt biely 3,5% tuku250mililitrov
Olej olivový1čajová lyžička
Rozmarín
Uhorka šalátová150gramov
Zemiaky sladké - batáty1kilogram

1. 

zemiaky sladké - batáty 1 kg

Batáty - sladké zemiaky umyjeme, nešúpeme, jemne odkrojíme prípadné drevnaté časti a pokrájame na kocky.

2. 

olej olivový 1 ČL  rozmarín

Zemiaky vložíme do ActiFry hrnca, pridáme olej a vetvičku rozmarínu, nastavíme program pečenie a za 35-40 minút upečieme. Zemiaky môžeme upiecť aj v rúre, rozložené na papieri na pečenie.

3. 

uhorka šalátová 150 g  cesnak 1 strúčik  jogurt biely 3,5% tuku 250 ml

Uhorku umyjeme a nahrubo postrúhame. Pridáme očistený a postrúhaný cesnak. Premiešame a pridáme jogurt.

4. 

Jogurt s uhorkou zmiešame a uložíme do chladničky.

5. 

cícer sterilizovaný 250 g

Do misky nasypeme scedený cícer,...

6. 

...pridáme upečené batáty a zmiešame.

7. 

Rozdelíme na dva taniere, podľa chuti môžeme ale aj nemusíme posoliť a polejeme pripraveným dresingom.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť