Smotanové vianočné kolieska
Nadýchané lepené vianočné pečivo.
recept,fotorecept,smotana kyslá (14-18% tuku),Suché pečivo,Vianočné recepty
Suché pečivo
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 60 | gramov | |
cukor trstinový | - | ||
džem ovocný | - | ||
maslo | 120 | gramov | |
múka hladká | 220 | gramov | |
múka hladká | - | ||
orechy vlašské | - | ||
smotana kyslá (14-18% tuku) | 140 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 4 | polievkové lyžice | |
vaječný bielok | 1 | kus | |
vaječný žĺtok | 1 | kus | |
čokoláda na varenie 55% | 60 |
Recept
1.
múka hladká 220 gramov • cukor práškový 60 gramov • maslo 120 gramov • smotana kyslá (14-18% tuku) 140 gramov • vaječný žĺtok 1 kus
Do misy nasypeme múku, pridáme cukor, nasekané maslo, smotanu a vaječný žĺtok.
2.
Vypracujeme cesto, ktoré je mäkké a lepivé.
3.
Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chladničke deň odležať.
5.
Vykrajujeme krúžky a kolieska (priemer asi 4 cm).
6.
Kolieska poukladáme na plech na pečenie a upečieme v rozohriatej rúre na 180°C za 12-15 minút. Kolieska zväčšia svoju veľkosť na výšku.
8.
Pečieme 12 min. pri teplote 180°C.
10.
čokoláda na varenie 55% 60 • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 4 polievkové lyžice
Krúžky namočíme do čokolády rozpustenej v šľahačkovej smotane...
12.
Krúžky kladieme na lekvárom potreté kolieska. Necháme stuhnúť v chlade.
Dobrú chuť!