RECEPTY

Karamelové rezy na oblátke

Karamelové rezy na oblátke

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Recept na famózny zákusok s karamelovým krémom na orieškovom korpuse jemnom ako pavučina. Celé je to na oplátke, aby sa dal zobrať len tak do ruky a uhryzkávať hoc aj z gauča pri vianočnom filme.

recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),mandle mleté,tortové oblátky,Zákusky,Vianočné recepty

Zákusky

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

vysoká

 

Ingrediencie

Ingrediencie

cukor práškový200gramov
kypriaci prášok do pečiva15gramov
mandle mleté300gramov
maslo250gramov
mlieko sladené zahustené (kondenzované)400gramov
strúhanka5polievkových lyžíc
tortové oblátky50gramov
vaječný bielok6kusov
vaječný žĺtok6kusov
voda50mililitrov
čokoláda50gramov

 

Recept

1. 

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 400 gramov

Uzatvorenú plechovku sladeného zahusteného mlieka varíme vo vode 2 hodiny. Za tento čas nám obsah vnútri plechovky skaramelizuje.

Uzatvorenú plechovku sladeného zahusteného...

2. 

vaječný žĺtok 6 kusov  cukor práškový 200 gramov

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny....

3. 

mandle mleté 300 gramov

Primiešame mleté orechy.

Primiešame mleté orechy....

4. 

kypriaci prášok do pečiva 15 gramov  strúhanka 5 polievkových lyžíc  voda 50 mililitrov

Strúhanku si zmiešame s preosiatym práškom do pečiva. Túto suchú zmes primiešame k základu. Podľa potreby cesto zjemníme vodou.

Strúhanku si zmiešame s preosiatym práškom do...

5. 

tortové oblátky 50 gramov

Dno pekáča vystelieme súvislou vrstvou tortových oblátok.

Dno pekáča vystelieme súvislou vrstvou...

6. 

vaječný bielok 6 kusov

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

7. 

Do základného cesta postupne jemne vmiešame vyšľahaný sneh. Celú hmotu vylejeme na oblátky a rovnomerne rozotreme.

Do základného cesta postupne jemne vmiešame...

8. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C....

9. 

maslo 250 gramov

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme s pripraveným skaramelizovaným mliekom.

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme s...

10. 

Karamelový krém rozotreme rovnomerne na vychladnutý korpus.

Karamelový krém rozotreme rovnomerne na...

11. 

čokoláda 50 gramov

Na vrch postrúhame čokoládu.

Na vrch postrúhame čokoládu....

Dobrú chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 9 • Prihlásiť