Karamelové rezy na oblátke
Recept na famózny zákusok s karamelovým krémom na orieškovom korpuse jemnom ako pavučina. Celé je to na oplátke, aby sa dal zobrať len tak do ruky a uhryzkávať hoc aj z gauča pri vianočnom filme.
recept,fotorecept,mlieko sladené zahustené (kondenzované),mandle mleté,tortové oblátky,Zákusky,Vianočné recepty
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor práškový | 200 | gramov | |
kypriaci prášok do pečiva | 15 | gramov | |
mandle mleté | 300 | gramov | |
maslo | 250 | gramov | |
mlieko sladené zahustené (kondenzované) | 400 | gramov | |
strúhanka | 5 | polievkových lyžíc | |
tortové oblátky | 50 | gramov | |
vaječný bielok | 6 | kusov | |
vaječný žĺtok | 6 | kusov | |
voda | 50 | mililitrov | |
čokoláda | 50 | gramov |
Recept
1.
mlieko sladené zahustené (kondenzované) 400 gramov
Uzatvorenú plechovku sladeného zahusteného mlieka varíme vo vode 2 hodiny. Za tento čas nám obsah vnútri plechovky skaramelizuje.
4.
kypriaci prášok do pečiva 15 gramov • strúhanka 5 polievkových lyžíc • voda 50 mililitrov
Strúhanku si zmiešame s preosiatym práškom do pečiva. Túto suchú zmes primiešame k základu. Podľa potreby cesto zjemníme vodou.
7.
Do základného cesta postupne jemne vmiešame vyšľahaný sneh. Celú hmotu vylejeme na oblátky a rovnomerne rozotreme.
8.
Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.
9.
maslo 250 gramov
Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme s pripraveným skaramelizovaným mliekom.
10.
Karamelový krém rozotreme rovnomerne na vychladnutý korpus.
Dobrú chuť!