svetvomne.sk

Karamelové rezy na oblátke

     

Recept na famózny zákusok s karamelovým krémom na orieškovom korpuse jemnom ako pavučina. Celé je to na oplátke, aby sa dal zobrať len tak do ruky a uhryzkávať hoc aj z gauča pri vianočnom filme.

Kuchtil

Počet porcií

40

Čas prípravy

3 h.

Náročnosť

vysoká

 

 

 
 

1. 

mlieko sladené zahustené (kondenzované) 400 g

Uzatvorenú plechovku sladeného zahusteného mlieka varíme vo vode 2 hodiny. Za tento čas nám obsah vnútri plechovky skaramelizuje.

2. 

vaječný žĺtok 6 ks  cukor práškový 200 g

Žĺtky a cukor vyšľaháme do peny.

3. 

mandle mleté 300 g

Primiešame mleté orechy.

4. 

kypriaci prášok do pečiva 15 g  strúhanka 5 PL  voda 50 ml

Strúhanku si zmiešame s preosiatym práškom do pečiva. Túto suchú zmes primiešame k základu. Podľa potreby cesto zjemníme vodou.

5. 

tortové oblátky 50 g

Dno pekáča vystelieme súvislou vrstvou tortových oblátok.

6. 

vaječný bielok 6 ks

Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

7. 

Do základného cesta postupne jemne vmiešame vyšľahaný sneh. Celú hmotu vylejeme na oblátky a rovnomerne rozotreme.

8. 

Pečieme 15 min. pri teplote 180°C.

9. 

maslo 250 g

Maslo, zohriate na izbovú teplotu, vyšľaháme s pripraveným skaramelizovaným mliekom.

10. 

Karamelový krém rozotreme rovnomerne na vychladnutý korpus.

11. 

čokoláda 50 g

Na vrch postrúhame čokoládu.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 8 • Prihlásiť