Karamelový maxi veterník

Milujete veterníky a odrádza vás pomerne náročná príprava či predchádzajúce nezdary? Skúste náš maxi veterník a neoľutujete. Chutí klasicky úžasne a za úspech pri jeho príprave sa môžeme zaručiť :)
recept,fotorecept,cukor kryštálový,puding karamelový - prášok,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky ›Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 225 905 | gramov kcal | |
cukor práškový | 100 388 | gramov kcal | |
maslo | 305 2239 | gramov kcal | |
mlieko polotučné 1,5% | 600 288 | mililitrov kcal | |
múka hladká | 155 538 | gramov kcal | |
puding karamelový - prášok | 80 ?? | gramov kcal | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 1555 | mililitrov kcal | |
stužovač šľahačky | 15 ?? | gramov kcal | |
vajce slepačie | 6 528 | kusov kcal | |
voda | 500 1105 | mililitrov kcal |
Recept

3.
Na miernom plameni 10 min cesto varíme - odpaľujeme, čiže miešame a miešame.

4.
vajce slepačie 6 kusov
Cesto necháme vychladnúť a postupne, po jednom, rozmiešavame v ňom vajíčka.

5.
Polovicu cesta rovnomerne rozotrieme do silikónovej formy na koláč s priemerom 28 cm. V inej forme použijeme pri pečení papier na pečenie.

6.
Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame!

7.
Vychladený korpus preložíme na veľký tanier hore dnom. Do chladnej formy rozotrieme druhú polovicu cesta.

8.
Upečieme ako prvý korpus a necháme vychladnúť.

9.
mlieko polotučné 1,5% 600 mililitrov • cukor kryštálový 25 gramov • puding karamelový - prášok 80 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Necháme vychladnúť.


11.
Maslo spojíme s pudingom a vymiešame hladký krém. Krém natrieme na pripravený korpus na tanieri.

12.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov • stužovač šľahačky 15 gramov
Vyšľaháme smotanu a šľahačku natrieme na krém. Na šľahačku preložíme druhý korpus, už nie hore dnom :)

13.
cukor kryštálový 200 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov
Z cukru upálime karamel. Opatrne prilejeme smotanu (pení) a rozmiešame.

14.
Karamelom polejeme vrch veterníka a tiež natrieme pomocou štetca boky.

15.
Veterník uložíme do chladničky najmenej na 6 hodín. Pred podávaním nakrájame na tortové rezy (doporučujeme použiť zúbkovaný nôž a spočiatku, kým prekrojíme vrchný korpus, jemné krájanie).

Dobrú chuť!