Karamelový maxi veterník
![Karamelový maxi veterník](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001386/img_sk_4x3/karamelovy-maxi-veternik_00180.jpg)
Milujete veterníky a odrádza vás pomerne náročná príprava či predchádzajúce nezdary? Skúste náš maxi veterník a neoľutujete. Chutí klasicky úžasne a za úspech pri jeho príprave sa môžeme zaručiť :)
recept,fotorecept,cukor kryštálový,puding karamelový - prášok,smotana na šľahanie (30-33% tuku),Zákusky
Zákusky
Kategórie
Zákusky
Ingrediencie
Ingrediencie
cukor kryštálový | 225 | gramov | |
cukor práškový | 100 | gramov | |
maslo | 305 | gramov | |
mlieko polotučné 1,5% | 600 | mililitrov | |
múka hladká | 155 | gramov | |
puding karamelový - prášok | 80 | gramov | |
smotana na šľahanie (30-33% tuku) | 500 | mililitrov | |
stužovač šľahačky | 15 | gramov | |
vajce slepačie | 6 | kusov | |
voda | 500 | mililitrov |
Recept
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0125.jpg)
3.
Na miernom plameni 10 min cesto varíme - odpaľujeme, čiže miešame a miešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0127.jpg)
4.
vajce slepačie 6 kusov
Cesto necháme vychladnúť a postupne, po jednom, rozmiešavame v ňom vajíčka.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0137.jpg)
5.
Polovicu cesta rovnomerne rozotrieme do silikónovej formy na koláč s priemerom 28 cm. V inej forme použijeme pri pečení papier na pečenie.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0141.jpg)
6.
Pečieme v rozohriatej rúre na 200°C 30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame!
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0144.jpg)
7.
Vychladený korpus preložíme na veľký tanier hore dnom. Do chladnej formy rozotrieme druhú polovicu cesta.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0147.jpg)
8.
Upečieme ako prvý korpus a necháme vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0156.jpg)
9.
mlieko polotučné 1,5% 600 mililitrov • cukor kryštálový 25 gramov • puding karamelový - prášok 80 gramov
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustejší puding. Necháme vychladnúť.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0135.jpg)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0129.jpg)
11.
Maslo spojíme s pudingom a vymiešame hladký krém. Krém natrieme na pripravený korpus na tanieri.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0151.jpg)
12.
smotana na šľahanie (30-33% tuku) 400 mililitrov • stužovač šľahačky 15 gramov
Vyšľaháme smotanu a šľahačku natrieme na krém. Na šľahačku preložíme druhý korpus, už nie hore dnom :)
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0157.jpg)
13.
cukor kryštálový 200 gramov • smotana na šľahanie (30-33% tuku) 100 mililitrov
Z cukru upálime karamel. Opatrne prilejeme smotanu (pení) a rozmiešame.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0162.jpg)
14.
Karamelom polejeme vrch veterníka a tiež natrieme pomocou štetca boky.
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0166.jpg)
15.
Veterník uložíme do chladničky najmenej na 6 hodín. Pred podávaním nakrájame na tortové rezy (doporučujeme použiť zúbkovaný nôž a spočiatku, kým prekrojíme vrchný korpus, jemné krájanie).
![](https://www.svetvomne.sk/_site_media/com_photogallery/recipe/00001386/small/IMG_0172.jpg)
Dobrú chuť!