Zapekané farebné zemiaky
Zemiakový obed plný pestrých chutí.
recept,fotorecept,zemiaky,šunka bravčová dusená,smotana sladká na varenie,Bravčové mäso
Bravčové mäso
Ingrediencie
Ingrediencie
cibuľa | 250 | gramov | |
klobása | 120 | gramov | |
korenie čierne mleté | 1 | čajová lyžička | |
masť bravčová | - | ||
mrkva | 300 | gramov | |
paprika červená | 150 | gramov | |
pór | 250 | gramov | |
smotana sladká na varenie | 500 | mililitrov | |
soľ | 2 | čajové lyžičky | |
strúhanka | - | ||
vajce slepačie | 5 | kusov | |
zemiaky | 1200 | gramov | |
šunka bravčová dusená | 400 | gramov |
Recept

2.
mrkva 300 gramov
Mrkvu očistíme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji ju osmažíme a 5 minút prikrytú podusíme.

3.
cibuľa 250 gramov • pór 250 gramov
Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno. Očistíme a umyjeme pór a tiež nadrobno pokrájame. Vložíme do hlbokej misy.

4.
paprika červená 150 gramov • klobása 120 gramov
Papriku umyjeme a nakrájame na kocky. Nakrájame na menšie kúsky klobásu. Obe ingrediencie pridáme do misy.

5.
Prisypeme mrkvu.

6.
šunka bravčová dusená 400 gramov
Šunku alebo mäsový výrobok s vysokým podielom mäsa nakrájame na kocky a ...

7.
... spolu s na kocky pokrájanými zemiakmi....

8.
... pridáme do misy. Dobre, ale opatrne premiešame.


10.
Zemiakovú zmes vložíme do pekáča.

11.
smotana sladká na varenie 500 mililitrov • vajce slepačie 5 kusov • soľ 2 čajové lyžičky • korenie čierne mleté 1 čajová lyžička
V smotane rozmiešame vajíčka, soľ a korenie.

12.
Nálevom zalejeme zemiaky. Pečieme zakryté 40 minút pri asi 180°-200°C. Potom odokryjeme a 10 minút necháme zapiecť.

13.
Nakrájame na porcie a podávame.

Dobrú chuť!