svetvomne.sk

Zapekané farebné zemiaky

Zemiakový obed plný pestrých chutí.

 

Počet porcií: 8

Čas prípravy: 1 h. 30 min.

    

Kuchtil: 

Hodnotenie: 

 

 

 
 
Cibuľa250gramov
Klobása120gramov
Korenie čierne mleté1čajová lyžička
Masť bravčová
Mrkva300gramov
Paprika červená150gramov
Pór250gramov
Smotana sladká na varenie500mililitrov
Soľ2čajové lyžičky
Strúhanka
Vajce slepačie5kusov
Zemiaky1200gramov
Šunka bravčová dusená400gramov

1. 

zemiaky 1200 g

Zemiaky umyjeme a v šupke varíme 15 minút. Necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. 

mrkva 300 g

Mrkvu očistíme, umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Na oleji ju osmažíme a 5 minút prikrytú podusíme.

3. 

cibuľa 250 g  pór 250 g

Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno. Očistíme a umyjeme pór a tiež nadrobno pokrájame. Vložíme do hlbokej misy.

4. 

paprika červená 150 g  klobása 120 g

Papriku umyjeme a nakrájame na kocky. Nakrájame na menšie kúsky klobásu. Obe ingrediencie pridáme do misy.

5. 

Prisypeme mrkvu.

6. 

šunka bravčová dusená 400 g

Šunku alebo mäsový výrobok s vysokým podielom mäsa nakrájame na kocky a ...

7. 

... spolu s na kocky pokrájanými zemiakmi....

8. 

... pridáme do misy. Dobre, ale opatrne premiešame.

9. 

masť bravčová  strúhanka

Hlboký pekáč vymastíme a vysypeme strúhankou.

10. 

Zemiakovú zmes vložíme do pekáča.

11. 

smotana sladká na varenie 500 ml  vajce slepačie 5 ks  soľ 2 ČL  korenie čierne mleté 1 ČL

V smotane rozmiešame vajíčka, soľ a korenie.

12. 

Nálevom zalejeme zemiaky. Pečieme zakryté 40 minút pri asi 180°-200°C. Potom odokryjeme a 10 minút necháme zapiecť.

13. 

Nakrájame na porcie a podávame.

Dobrú chuť!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Poháňané systémom Master_CMS 7 • Prihlásiť